Close menu
Close menu

Tunnistaudu

Kirjaudu

Etkö ole vielä jäsen?

Liity jäseneksi
Etusivu / Ajankohtaista / OAJ:n puheenjohtajan ja asiantuntijoiden tapaaminen

OAJ:n puheenjohtajan ja asiantuntijoiden tapaaminen

MAOLin hallituksen jäseniä osallistui marraskuun alussa pidettyyn OAJ:n puheenjohtajan ja asiantuntijoiden tapaamiseen.

Tilaisuuden aluksi Olli Luukkainen kertoi tämän hetken OAJ:n toiminnasta kolmesta eri näkökulmasta katsottuna: oppivelvollisuusiän pidentäminen, kolmiportainen tuki ja sen toimimattomuus sekä koulutuspoliittinen selonteko, mitä siinä pitäisi olla.

Jotta toiselle asteelle saadaan osaavia opiskelijoita, täytyy perusopetus saada kuntoon. Perusopetuksen ajalla pitäisi olla riittävästi ns. tarkistuspisteitä, esim. ennen kolmannelle luokalle siirtymistä. Jos oppilas tarvitsee tukea, hänelle on sitä annettava. Myös opinto-ohjaukseen tulisi määrätä maksimiraja ohjattavien oppilaiden määrään ja sen tulisi jatkua myös perusopetuksen jälkeen.

Opetussuunnitelmauudistukset ovat tuoneet mukanaan tarpeen opettajien täydennyskoulutukselle. Se on aina opetuksen järjestäjän tehtävä. Pedagogisten ainejärjestöjen asiantuntijuus ja merkitys korostuvat kuitenkin koulutuksen sisältöjä suunniteltaessa ja koulutuksia järjestettäessä. Tilaisuudessa pohdittiin myös, miten OAJ voisi jakaa tietoa pedagogisista järjestöistä.

MAOL esitteli tilaisuudessa meille tärkeitä haasteita. Tarvitaanko esim. kaikille kemianopettajille tulityökortti? Tilaisuuden lopuksi keskusteltiin myös tarpeesta saada tietotekniikasta oma oppiaine.