Close menu
Close menu

Tunnistaudu

Kirjaudu

Etkö ole vielä jäsen?

Liity jäseneksi
Etusivu / Ajankohtaista / PISA-tulosten julkistaminen

PISA-tulosten julkistaminen

MAOL ry:n hallituksen jäseniä oli mukana kuulemassa uusimmista PISA-tuloksista opetus- ja kulttuuriministeriön PISA 2018 asiantuntijaseminaarissa 3.12.2019.

Tilaisuuden avasi ylijohtaja Eeva-Riitta Pirhonen opetus- ja kulttuuriministeriöstä. Tämän jälkeen yliopistotutkijat Jyväskylän yliopistosta kertoivat PISA-tuloksista. Arto Ahonen toi esiin PISA-tuloksia osaamisen tasosta sekä muutoksista ja hyvinvoinnista suomalaisessa perusopetuksessa, Kaisa Leino puhui suomalaisnuorten lukutaidosta ja siihen vaikuttavista tekijöistä ja Kari Nissinen osaamisen tasa-arvosta.

Päällimmäiset uutiset tuloksista olivat positiivisia: Suomi on tutkimuksen mukaan parhaiden maiden joukossa ja PISA-keskiarvoja kuvaava käyrä ei laske niin jyrkästi kuin ennen. Ikävää taas on se, että osaamisen taso on edelleen laskenut ja myös se, että sosioekonomisen taustan yhteys oppilaiden osaamiseen on voimistunut.

Tällä kertaa pääarviointialueena oli lukutaito, joten matematiikan ja luonnontieteiden tuloksista ei kerrottu tarkemmin.Tiedotteen mukaan matematiikan osaamisen taso Suomessa on pysynyt kutakuinkin ennallaan, mutta luonnontieteiden osaamisen tasossa havaittiin laskua. Tuloksista tarkemmin voit lukea täältä.

Lisää PISA-tulosten esittelyä on luvassa PISA and Beyond -konferenssissa 9.12.2019. Myös siellä mukana on MAOL-edustus.