Close menu
Close menu

Tunnistaudu

Kirjaudu

Etkö ole vielä jäsen?

Liity jäseneksi
Etusivu / Ajankohtaista / Valtakunnallisen LUMA-strategian valmistelu -keskustelutilaisuus 1.10 

Valtakunnallisen LUMA-strategian valmistelu -keskustelutilaisuus 1.10 

MAOL osallistui keskustelemaan valtakunnallisesta LUMA-strategiasta yhdessä LUMA-keskus Suomen ja muiden sidosryhmien kanssa. Suomelta puuttuu vielä yhtenäinen ja kattava LUMA-strategia. Vastaavia STEM-strategioita on laadittu muissa maissa tukemaan luonnon- ja insinööritieteiden osaamisen kasvattamista ja työllisyyden kehittämistä. Opetus- ja kulttuuriministeriö pyysi LUMA-keskus Suomi -verkostoa valmistelemaan aihetta syksyllä 2020 ja valmistelusta luovutetaan raportti joulukuussa kansliapäällikölle. Raportti toimii pohjatyönä työryhmälle, jonka OKM nimittänee vuoden 2021 keväällä laatimaan varsinaista strategiaa.

Strategiaa käsiteltiin aamupäivän ajan pienryhmä keskusteluissa eri teemojen kautta. Keskustelusta kerättiin varsinaiseen strategiatyöhön huomioitavia asioita. Aamupäivän aikana keskusteltiin mm  siitä, kuinka yhdenvertaistaa LUMA-osaaminen ympäri Suomea postinumerosta riippumatta. Kuinka pitää LUMA-opetus kiinnostavana, innostavana ja sopivan haastavana ja kuinka sitoa yhteen kaikki LUMA-alojen toimijat. Aamupäivä oli oikein antoisa ja ja kävimme monia mielenkiintoisia keskusteluja. Valtakunnalliselle LUMA-strategialle on selvästi tarvetta.