Close menu
Close menu

Tunnistaudu

Kirjaudu

Etkö ole vielä jäsen?

Liity jäseneksi
Etusivu / Ajankohtaista / Etätapaaminen ylioppilastutkintolautakunnan kanssa

Etätapaaminen ylioppilastutkintolautakunnan kanssa

MAOL ry:n hallituksen jäseniä osallistui 13.10.2021 etätapaamiseen ylioppilastutkintolautakunnan edustajien kanssa. Keskustelutilaisuuden aiheena oli matematiikan ylioppilaskokeiden tulevaisuus. Kokeiden rakenteeseen on suunnitteilla muutoksia, joista MAOL halusi saada tietoa ja mahdollisuuden esittää opettajien näkemyksiä.

Digitaaliseen ylioppilaskokeeseen siirryttäessä matematiikan kokeiden rakenne säilyi samana kuin paperikokeessa, jotta samaan aikaan ei tulisi useita muutoksia. Ohjelmistojen käytön painottuessa matematiikan perusosaaminen on heikentynyt. Tämän ongelman ratkaisemiseksi suunnitteilla on ilman ohjelmistoja vastattavien tehtävien lisääminen esim. siten, että vastauksista puolet tehtäisiin vain peruslaskimen ollessa käytössä.

MAOLin edustajat suhtautuivat myönteisesti ilman ohjelmistoja vastattavien tehtävien määrän lisäämiseen. Uudistuksen aikataulusta ja tarkemmasta sisällöstä ei ole vielä tietoa.