Close menu
Close menu

Tunnistaudu

Kirjaudu

Etkö ole vielä jäsen?

Liity jäseneksi
Etusivu / Ajankohtaista / Uuden tukiopetusmateriaalin suunnittelua TOMA-aloituspalaverissa

Uuden tukiopetusmateriaalin suunnittelua TOMA-aloituspalaverissa

Liittokokouksen yhteydessä 19.–20.11. pidettiin TOMA*-hankkeen aloitustyöpaja. Yli 40 aineenopettajaa eri puolilta Suomea pohti sitä, millainen matematiikan tukiopetusmateriaali toimii arjessa ja palvelee oppimista parhaiten.

TOMA-materiaalin tärkeimmäksi tavoitteeksi asetettiin se, että tulevan tukiopetusmateriaalin tulee edistää oppilaan ymmärrystä matematiikan keskeisistä osa-alueista, pelkkä mekaaninen tekeminen ei riitä. Ymmärtämiseen päästään konkreettisten ja toiminnallisten harjoitusten ohella esimerkiksi sillä, että oppilas tekee monenlaisia tehtäviä ja prosessoi tekemäänsä, vaikka sanallistamalla tehtävän ratkaisua.

Sähköistä työskentely-ympäristöä toivottiin mm. siksi, että nuori saa välittömän palautteen tekemisestään. Myös ohjelmiston adaptiivisuutta pidettiin hyödyllisenä ominaisuutena, koska sitä kautta nuori saa toistoja oikealla harjoittelun tasolla. Sähköisyydestä huolimatta myös materiaalin muokattavuus ja mahdollisuus printata monisteita on toiveena. Opettajan kannalta materiaalista halutaan tehdä nopeasti ja helposti käyttöön otettava.

TOMA-hanke on saanut nyt lähtölaukauksen. Tämä on hyvä hetki ilmoittautua mukaan tekemään Suomen parasta tukiopetusmateriaalia – ensimmäisten työryhmien työskentely alkaa jo keväällä! Jos kiinnostuit, niin laita viestiä, niin kerron lisää!

Virpi
TOMA-hankekoordinaattori
virpi.mikkonen@maol.fi

* ”TOMA – toinen mahdollisuus numerotaitoisuuden oppimiselle” on vuonna 2025 valmistuva  MAOLin ja Turun yliopiston yhteinen tukiopetusmateriaalin hanke, jota Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö rahoittaa.

Virpi Mikkonen esitelmöi, kalvoilla lukee UNELMAT ja MAOL