Close menu
Close menu

Tunnistaudu

Kirjaudu

Etkö ole vielä jäsen?

Liity jäseneksi
Etusivu / Ajankohtaista / Matematiikan kouluopetuksen seminaarissa 29.3. käytiin monipuolista keskustelua yläkoulun matematiikasta

Matematiikan kouluopetuksen seminaarissa 29.3. käytiin monipuolista keskustelua yläkoulun matematiikasta

Matematiikan kouluopetuksen seminaarisarjan toinen osa järjestettiin Tampereella ja etänä 29.3.2023.

Li Andersson puhuu mikrofoniin, taustalla seminaarisarjan tunnuskuva ja sponsorilogot

Opetusministeri Li Andersson kävi kertomassa näkemyksiään suomalaisen koulun kehittämisestä ja vastaamassa yleisön kysymyksiin. Hän aloitti muistuttamalla, että oppimistulosten laskusta huolimatta suomalainen koulu on edelleen yksi maailman parhaista. Andersson näki seuraavan hallituskauden tärkeänä tavoitteena oppimisen tuen järjestelmän kehittämisen.

Visa Saarinen takanaan luentokalvo tiktokista ja vieressä juontaja Tuula Havonen, etualalla yleisöä

TikTokiin huippusuosittuja matematiikkavideoita tekevä Visa Saarinen kertoi siitä, miten TikTok-menestys syntyy. Hänestä suomenkielisessä TikTokissa olisi jonkun tiedevideoiden tekijän mentävä kolo – kuka ryhtyisi?

Iltapäivän mittaan kuultiin puheenvuoroja myös mm. digitaalisista oppimisalustoista. Aamupäivällä ennen kaikille avointa osuutta yläkoululaiset pääsivät tutustumaan tapahtumapaikan, yliopiston Paidia-tilan tietotekniikkaan ja kuulemaan niin Visa Saarista kuin muitakin puhujia.

Panelistit hymyilevät kameralle ennen paneelin alkua

Ilta huipentui Yläkoulusta kohti teknisiä aloja -paneelikeskusteluun. Kuvassa vasemmalta lukien panelistit Lilli Puntti (tuotekehitystuen päällikkö, Kiilto Oy), Touko Apajalahti (johtava asiantuntija, Teknologiateollisuus), Elina Viro (yläkoulu- ja yliopisto-opettaja, Tampereen yliopisto), Dimitri Tuomela (tutkija, matemaattisen joustavuuden tutkimus), Esko Juuso (puheenjohtaja, MAL ry) ja paneelin puheenjohtaja Tuula Havonen (varapuheenjohtaja, MAOL ry)

Seuraava seminaarikerta on Raumalla 15.6., seuraa tiedotustamme!