Close menu
Close menu

Tunnistaudu

Kirjaudu

Etkö ole vielä jäsen?

Liity jäseneksi
Etusivu / Ajankohtaista / OAJ:n uusi puheenjohtaja Katarina Murto esittäytyi MAOL ry:n jäsenistölle

OAJ:n uusi puheenjohtaja Katarina Murto esittäytyi MAOL ry:n jäsenistölle

OAJ:n uusi puheenjohtaja Katarina Murto esittäytyi MAOL ry:n jäsenistölle etätapaamisessa tiistaina 21.3.2023. Kaikille jäsenille avoimen tapaamisen järjesti MAOLin edunvalvontatoimikunta.

Lyhyen yleiskatsauksen jälkeen keskustelu kävi vilkkaana. Erityisesti puhututti se, että nykyään oppilailta ei saisi vaatia enää juuri mitään, mutta opettajilta vaaditaan yhä enemmän mm. erityistapausten huomioimista, tukitoimia, paperisotaa ja kokouksia. Omien aineiden opettaminen innostaa, kunhan olosuhteet ovat kunnossa. Esitettiin myös huoli matemaattisten aineiden opettajien riittävyydestä tulevaisuudessa.

Kaikki muutkin kysymykset välitettiin eteenpäin ja puheenjohtaja kehui niiden tuomia näkökulmia.

MAOL vaikuttaa ainejärjestönä OAJ:ssa mm. Pedagogisten opettajajärjestöjen edustajiston (POE) kautta. POE ja pedagogiset ainejärjestöt keskittyvät pedagogiikkaan, OAJ hoitaa varsinaisen edunvalvonnan.