Close menu
Close menu

Tunnistaudu

Kirjaudu

Etkö ole vielä jäsen?

Liity jäseneksi
Etusivu / Ajankohtaista / Loistava tulos Euroopan tyttöjen matematiikkaolympialaisissa

Loistava tulos Euroopan tyttöjen matematiikkaolympialaisissa

Suomen joukkue saavutti loistavan tuloksen 13.-19.4.2023 Sloveniassa pidetyissä Euroopan tyttöjen matematiikkaolympialaisissa. Aino Aulanko toi Suomeen historian ensimmäisen hopeamitalin, Anni Tapionlinna täydensi tulosta pronssimitalilla sekä Siiri Roschier ja Minea Tiitinen palkittiin molemmat kunniamaininnoilla. Joukkueen keräämä pistesaalis, 77 pistettä, lähes kaksinkertaisti edellisen piste-ennätyksen vuodelta 2013.

Tyttöjen matematiikkaolympialaisiin osallistuminen on osa MAOLin kilpailutoimintaa. Neljän tieteen kisojen kaikille avointen alkukilpailujen ja kisakauden huipentavien kansainvälisiin tiedeolympialaisten välissä osallistutaan eurooppalaisiin kilpailuihin. Kansallisissa kilpailuissa parhaiten menestyneet kutsutaan jatkovalmennukseen, ja kaikista kovin kärki osallistuu kesällä kansainvälisiin tiedeolympialaisiin. Erikseen tytöille suunnatut kilpailut kannustavat muitakin kuin poikia mukaan kilpailumatematiikan pariin: tiedekilpailujen osallistujajoukko kun on edelleen varsin miesvaltainen.

Neljä teinityttöä pitelee Suomen lippua, kahdella kaulassa mitalit.

Kisajoukkue: Siiri Roschier, Aino Aulanko, Anni Tapionlinna ja Minea Tiitinen.