Close menu
Close menu

Tunnistaudu

Kirjaudu

Etkö ole vielä jäsen?

Liity jäseneksi
Etusivu / Koulutukset / Fysiikan ja kemian sisältöjä vuosiluokille 3–6

Fysiikan ja kemian sisältöjä vuosiluokille 3–6

Fysiikan ja kemian sisältöjä vuosiluokille 3–6 -koulutuksen tavoitteena on esitellä luokanopettajille tuotettua materiaalia sekä rohkaista toteuttamaan oppitunneilla myös tutkimuksiin perustuvaa oppimista. Koulutuksessa esitellään hankkeessa tuotettua materiaalia, jossa on luokka-asteisiin sitomattomia teemoja ympäristöopin fysiikan ja kemian sisältöjen opettamisen tueksi. Ääneen pääsevät opettajien lisäksi myös oppilaat, jotka ovat materiaaleja jo koekäyttäneet.

Materiaalin tavoitteena on antaa konkreettisia esimerkkejä fysiikan ja kemian ilmiöiden tutkimiseen ja sen opettamiseen. Tutkimukset on pyritty suunnittelemaan siten, että niihin tarvittavat välineet olisivat mahdollisimman helppo löytää koulun arjessa.

Koulutuksen ennakkotehtävänä on tutustua oman kunnan opetussuunnitelman ympäristöopin, fysiikan ja kemian, vuosiluokkaistettuihin tavoitteisiin ja sisältöihin. Näiden pohjalta tarkoituksena on etsiä kolme helppoa ja kolme haastavaa sisältöä opettaa.

Syyskaudella 2022 järjestetään lähikoulutuksia.

Tulevat koulutukset

Keskiviikko 2.11. 14.30-16.30, Espoo, Olarin koulu. Ensimmäinen osa, toisen osan päivämäärä julkaistaan pian. Ilmoittautuminen alkaa 10.10. klo 9, osallistujat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Menneet koulutukset

Johdantokoulutus, tiistai 5.4.2022 klo 13.30-15.00

Koulutuksen materiaalit

Fysiikan ja kemian sisältöjä vuosiluokille 3–6 -koulutukset rahoittaa OPH, ja ne ovat maksuttomia kaikille osallistujille. Kaikki hankkeen materiaali julkaistaan avoimesti käytettäväksi.

 

 

Mittaaminen
Voima
Liike
Energia
Valo ja sen ominaisuudet
Ääni
Ristikkorakenteet
Palaminen
Paloturvallisuus
Sähkö ja sähköturvallisuus
Liikenne
Kestävä elämäntapa
Pakkausmateriaalit
Materiaalien valmistaminen
Aineiden ominaisuuksia
Veden ominaisuudet
Veden olomuodot
Veden kiertokulku
Aurinkokunta

Kukin materiaali sisältää opettajan oppaan sekä yhden tai useamman oppilaille suunnatun osan. Materiaalit julkaistaan vuoden 2022 aikana Materiaalit-sivulla.