Close menu
Close menu

Tunnistaudu

Kirjaudu

Etkö ole vielä jäsen?

Liity jäseneksi
Etusivu / Koulutukset / Fysiikan ja kemian sisältöjä vuosiluokille 3–6

Fysiikan ja kemian sisältöjä vuosiluokille 3–6

Fysiikan ja kemian sisältöjä vuosiluokille 3–6 -koulutuksessa tutustutaan luokanopettajille tuotettuun materiaaliin sekä perehdytään erilaisiin tapoihin toteuttaa oppitunneilla tutkimuksiin perustuvaa oppimista. Materiaali koostuu luokka-asteisiin sitomattomista teemoista ympäristöopin fysiikan ja kemian sisältöjen opettamisen tueksi. Ääneen pääsevät opettajien lisäksi myös oppilaat, jotka ovat materiaaleja jo koekäyttäneet.

Materiaali antaa konkreettisia esimerkkejä fysiikan ja kemian ilmiöiden tutkimiseen ja sen opettamiseen. Tutkimukset on suunniteltu siten, että niihin tarvittavat välineet ovat mahdollisimman helppo löytää koulun arjessa.

Koulutuksen ennakkotehtävänä on tutustua oman kunnan opetussuunnitelman ympäristöopin, fysiikan ja kemian, vuosiluokkaistettuihin tavoitteisiin ja sisältöihin. Näiden pohjalta etsitään kolme helppoa ja kolme haastavaa sisältöä opettaa. Ennakkotehtävästä lähetetään tarkempi ohje osallistujille.

Tulevat koulutukset

Keskiviikko 19.4.2023 10-15, Jyväskylä. Koulutus peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Koulutus on avoin ja ilmainen kaikille opettajille. Osallistujat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Menneet koulutukset

Johdantokoulutus, tiistai 5.4.2022 klo 13.30-15.00

Keskiviikko 8.3.2023, Espoo, Ruusutorpan koulu

Hankkeen oppimateriaalit

Fysiikan ja kemian sisältöjä vuosiluokille 3–6 -koulutukset rahoittaa OPH, ja ne ovat maksuttomia kaikille osallistujille. Kaikki hankkeen materiaali julkaistaan avoimesti käytettäväksi.