Close menu
Close menu

Tunnistaudu

Kirjaudu

Etkö ole vielä jäsen?

Liity jäseneksi
Etusivu / Koulutukset / Perusopetuksen arviointi matematiikassa -keskustelutilaisuus, 6.10.2021

Perusopetuksen arviointi matematiikassa -keskustelutilaisuus, 6.10.2021

Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden 2014 lukua 6, Oppimisen arviointi, tarkennettiin 1.8.2020 alkaen. Perusopetuksen päättöarvioinnin kriteerit julkaistiin alkuvuodesta 2021 ja ne tulivat voimaan elokuun alusta. Nämä opetuksen arvioinnin tarkennukset ja päättöarvioinnin arvosanakriteerit tehtiin auttamaan opettajia toteuttamaan arviointia yhdenmukaisesti.

MAOL järjestää ke 6.10. klo 17–19 keskustelutilaisuuden, jossa pohditaan uudistusten merkitystä opettajan työssä niin opintojen aikaista arviointia kuin päättöarviointiakin suoritettaessa. Tilaisuuden aluksi kouluttajat esittelevät arvioinnin keskeiset periaatteet, minkä jälkeen tilaisuus jatkuu osallistujien kysymysten ja kommenttien pohjalta.

Keskustelutilaisuus järjestetään etäkoulutuksena Google Meet -alustalla. Tilaisuus on avoin ja ilmainen kaikille MAOLin jäsenille.

Voit tulla tilaisuuteen kuuntelemaan, tai keskustelemaan ja pohtimaan matematiikan arvioinnin haasteita. Ennen koulutustilaisuuteen tuloa, tutustu oman kuntasi tuntijakoon ja vuosiluokkaistukseen. Selvitä myös, millaisia muita kuntakohtaisia ohjeita on kuntasi opetussuunnitelmaan kirjoitettu arvioinnin tueksi.

Kouluttajina toimivat Tuula Havonen ja Sara Viertola.

Koulutuksessa käytetyt materiaalit saatavilla Materiaalit-sivullamme

Lisätietoa arvioinnista:

Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet 2014
Arviointiluku 6 – Oppimisen ja osaamisen arviointi
Perusopetuksen päättöarvioinnin kriteerit, matematiikka, sivu 170
Oppimisen ja osaamisen arviointi perusopetuksessa lukuvuonna 2021–2022