Close menu
Close menu

Tunnistaudu

Kirjaudu

Etkö ole vielä jäsen?

Liity jäseneksi
Etusivu / Koulutukset / Toiminnallisuus ja ajattelu matikassa ja fykessä 5.9. (jäsenkoulutus)

Toiminnallisuus ja ajattelu matikassa ja fykessä 5.9. (jäsenkoulutus)

Toiminnallinen oppiminen. Mitä se on? Miksi sitä tehdään? Mitä toiminnallisuus minulle ja oppilailleni antaa ja joudunko jostain luopumaan? Kuinka hallitsen ryhmän? Syntyykö toiminnallisuudesta meteliä ja vaaratilanteita? Mm. näihin kysymyksiin kanssasi vastauksia pohtii opettaja, opekouluttaja ja matematiikkakasvattaja Marko Blomqvist.

Ti 5.9. klo 17-19, Google Meet. 

Koulutus on täynnä, kiitos mielenkiinnosta!

”Minusta sana ”matematiikka” voitaisiin korvata ”ajattelulla”. Kysymykset osaatko matematiikkaa tai osaatko ajatella pitävät sisällään varsin erilaisia merkityksiä, vaikka loppuviimein on kyse samasta asiasta. 

Välillä tuntuu, että arkikiireen keskellä unohtuu, että ajattelussa on kyse yksilön sisäisestä prosessista, jota matematiikan tunnilla opetellaan kielentämään – siis tekemään näkyväksi.” – Merkitysten-Marko

120min koulutuksessa opit käytännönläheisesti ja kouluarjen tajuisesti ajattelun kielentämisestä tullen tietoisemmaksi kuinka voit tukea erilaisten oppijoiden ajattelun kehittymistä: toiminnan avulla, puhumalla, piirtämällä, kirjoittamalla ja symbolikielellä.

Matematiikassa voi olla hyvä monella eri tapaa. Koulutuksessa opit hahmottamaan matemaattisen osaamisen luonteen köytenä, joka muodostuu viidestä säikeestä. Miten ymmärrys, tekemisen rutiini sekä tunne-elämä vaikuttavat uuden oppimiseen eri kouluaineissa ja jopa metsänhoidossa?

Koulutuksessa käsitellään peruskoulumatematiikan keskeisimpiä käsitteitä sekä sisältöjä. Koulutus antaa käytännön tason vinkkejä oppilaiden aktiivisen ajattelun lisäämiseen matemaattisten aineiden tunneilla.

Etäkoulutukseen ovat tervetulleita kaikki jäsenmaksunsa 2023 maksaneet jäsenet.