Close menu
Close menu

Tunnistaudu

Kirjaudu

Etkö ole vielä jäsen?

Liity jäseneksi
Etusivu / Koulutukset / Yksilöllinen oppiminen matemaattisissa aineissa

Yksilöllinen oppiminen matemaattisissa aineissa

Täydennyskoulutus ammatillisen koulutuksen matemaattisten aineiden opettajille

Kenelle: Kaikille matematiikkaa, fysiikkaa ja kemiaa ammatillisessa koulutuksessa opettaville aineenopettajille. Koulutus sopii myös peruskoulun opettajille.

Tavoite: Vastata koulutusuudistuksen tuomiin haasteisiin ammatillisen koulutuksen matemaattisten aineiden opetuksessa. Koulutuksen jälkeen opettaja osaa tukea opiskelijoita paremmin heidän henkilökohtaisilla oppimispoluillaan ottamalla huomioon ammattialakohtaisuuden sekä jokaisen opiskelijan osaamistason. Koulutus tukee opettajien pedagogista osaamista sekä opetussuunnitelman ohjaamaa opetusta. Lisäksi koulutus tarjoaa menetelmiä kielitietoiseen opetukseen.

Laajuus: Vähintään kaksipäiväinen koulutus (à 6*45 min), joista ensimmäinen suoritetaan etänä ja toinen lähiopetuksena. Etäosuus sisältää webinaareja ammattialakohtaisesta matematiikasta, kemiasta ja fysiikasta sekä videoluentoja yksilöllisestä oppimisesta. Halutessaan osallistujat voivat tehdä laajemman kokonaisuuden osallistumalla useampaan webinaariin tai katsomalla videoluentoja.

Milloin ja missä: Lukuvuoden 2019-2020 aikana. Etäosuudet suoritetaan ennen lähiopetuspäivää. Lähiopetuspäivät Helsingissä, Oulussa, Joensuussa ja Tampereella. Lauantait keväällä 2020. Koulutus alkaa lokakuussa 2019, mutta mukaan voi tulla vielä lähiopetuspäivään asti.

Ilmottaudu koulutukseen.

Kysyttävää? Ota yhteyttä jasmin.valimaki(at)maol.fi.

Etäosuus

Etäosuuteen kuuluu vähintään 6*45 minuuttia videoluentoja ja webinaareja. Halutessaan osallistuja voi suorittaa myös laajemman etäosuuden ja saa todistuksen suoritusten perusteella. Etäosuus suorietaan oman aikataulun mukaan helmikuun 2020 loppun mennessä. Etäosuutta voi suorittaa lokakuusta 2019 alkaen.

Sisällöt:
– ammattialakohtaiset webinaarit: alan asiantuntija kertoo alalla tarvittavasta matemaattisesta osaamisesta. (webinaarien aikataulu julkaistaan myöehmmin)
– videoluennot:
* ohjaava opettajuus, 2*45 min (pakollinen osuus, sisältää etätehtävän)
* digitaalinen pedagogiikka, 45 min
* kielitietoinen opettaminen, 45 min

Lähiopetuspäivä

Ilmoittautumisen yhteydessä osallistuja valitsee itselleen sopivan lähiopetuspäivän. Päivät järjestetään:
7.3. Tampere
14.3. Oulu
28.3. Joensuu
25.4. Helsinki

Lähiopetuspäivän kesto on 6*45 minuuttia ja  sisältöjä ovat käänteinen oppiminen, OPS:n sisällöt ja tavoitteet sekä aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen. Kouluttajina toimivat käänteisen oppimisen asiantuntija ja OPH:n edustaja.