Close menu
Close menu

Tunnistaudu

Kirjaudu

Etkö ole vielä jäsen?

Liity jäseneksi
Etusivu / Materiaalit / Ohjelmointi peruskoulun matematiikassa / 9. luokka / Racket ohjelmointia 4 / 4. Sovelluksia: tietokilpailupeli ja automaattilaskuri

4. Sovelluksia: tietokilpailupeli ja automaattilaskuri

display-read -kirjasto, koodilohko ja kuvatiedostot

Jotta käyttäjä voi kommunikoida ohjelmamme kanssa helpommin tarvitsemme käyttöliittymäkirjaston. Käyttöliittymän avulla saamme ohjelmaan käyttäjän syötteitä ja valintoja. Tässä jaksossa käytämme apuna display-read -kirjastoa.

Kirjasto on jonkun ohjelmoijan tekemä kokoelma apufunktioita. Se ei ole osa peruskieltä ja sen käyttäminen vaatii yleensä kirjaston lataamisen konelle. display-read -kirjasto on osa teackpacks -kirjastopakettia. Jos et ole sitä vielä ladannut koneellesi, tee se nyt näiden ohjeiden mukaisesti:
Lisäkirjastojen käyttäminen (DrRacket, WeScheme)

Tämän jakson tehtävissä tarvitset mahdollisesti myös erilaisia kuvia (netistä ladattuja tai omia). DrRacket:iin pystyy tuomaan kuvia suoraan koodin sekaan, WeScheme:ssä kuvan tilalle syntyy linkki kuvaan. Ota huomioon, että suurikokoisia kuvia ei kannata lisätä koodin sekaan, koska koodia on silloin hyvin vaikea muokata (kuva vie koko ruudun). Pienennä kuvan koko sopivaksi ennen sen lisäämistä (esim. GIMP2).
Slide3.PNG
Slide4.PNG
Slide5.PNG
Slide6.PNG
sivuvaikutukset.png
kuvan_lisääminen.png

Lataa harjoitustiedosto:

 

Tehtäväsarja 1: Tietokilpailupeli
Tehtäväsarja 2: Automaattilaskuri
5. Lisämateriaalia
6. Hyviä ohjelmointikäytänteitä