Close menu
Close menu

Tunnistaudu

Kirjaudu

Etkö ole vielä jäsen?

Liity jäseneksi

GeoGebra Classicin käyttöliittymä

Kun GeoGebran Classic-version työpöytä- tai mobiilisovellus taikka selainversio avataan, tulee näkyviin jokin GeoGebran näkymistä.Näkymiä ovat esimerkiksi Kuvaajan piirtäminen, Geometria, CAS ja 3D-grafiikka. Ne koostuvat yleensä muutamasta eri ikkunasta. Tällaisia GeoGebran pääikkunan sisällä näytettäviä ikkunoita ovat esimerkiksi Algebra, Piirtoalue, 3D-piirtoalue ja Taulukkolaskenta. Alla olevassa kuvassa on näkymä Kuvaajan piirtäminen, jonka ikkunat ovat Piirtoalue ja Algebra.
gg_kayttoliittyma.png
GeoGebra-ikkunan ylälaidassa on työvälineitä, joita käytetään toimintojen syöttämiseen GeoGebraan. Näytettävät työvälineet riippuvat siitä, mikä GeoGebran ikkunoista on valittuna. Ne on ryhmitelty siten, että samankaltaiset työvälineet sijaitsevat samassa ryhmässä. Kuvassa on avattu kartioleikkauksiin liittyvistä työvälineistä koostuva ryhmä. Ikkunan vasemmassa laidassa on Syöttökenttä, jonka avulla voidaan syöttää komentoja ja esimerkiksi funktioita.

Ruudun oikeassa ylälaidassa ovat Peruuta– ja Tee uudestaan -painikkeet, Haku-painike ja GeoGebran Valikko. Valikko-painikkeen alla on aktiivisena olevan ikkunan tai objektin Tyylipalkki-painike. Ikkunan oikeassa alalaidassa ovat Lähennä– ja Loitonna-painikkeet sekä Koko näyttö -painike. Niiden yläpuolella on mahdollisesti Standardinäkymä-painike, joka palauttaa koordinaatiston alkuperäiseen tilaan.

1) Tutki, millaisia ikkunoita GeoGebran eri näkymistä löytyy. Vaihda näkymiä painamalla Valikko -> Näkymät.
2) Tutki, millaisia työvälineitä eri ikkunoista löytyy.
3) Lisää ja poista näkymän ikkunoita painamalla Valikko -> Näytä ja valitsemalla haluamasi ikkunat.
4) Muuta piirtoalueen ominaisuuksia tyylipalkista. Lähennä ja loitonna piirtoalueen näkymää.