Close menu
Close menu

Tunnistaudu

Kirjaudu

Etkö ole vielä jäsen?

Liity jäseneksi

Harjoituksia

1. Tee ohjelma, joka piirtää talon. Käytä apuna oheista kuviota.

2. Tee ohjelma, joka piirtää ufo-avaruusaluksen. Avaruusalus koostuu ellipsistä ja kahdesta eri korkuisesta sektorista. Kaksi sektoria saadaan näyttämään yhdeltä kuviolta, kun jätät PIE-sanan kirjoittamatta. Tällöin sektorin viivaa ei piirretä. Jalat voit tehdä kolmioista.

3. Tee neljä ohjelmaa, jotka piirtävät seuraavat kuviot. Tässä ikkunan koko on 400×400. Näissä ohjelmissa on vain käytetty ellipse, rect ja arc komentoja.

4. Tee ohjelma, joka piirtää hymynaaman. Ohjelmoi aluksi taustakuva siten, että piirretään satunnaisella värillä vaakaviivoja eli suorakulmioita satunnaiseen paikkaan eli y-koordinaatti arvotaan. Lopputuloksen pitäisi näyttää tältä.

5. Tee ohjelma, joka piirtää kuvan mukaisen laivan.

6. Tee ohjelma, jossa ellipsi seuraa hiirtä. Ellipsi piirretään ilman täyttöä. Ohjelma arpoo ellipsin leveyden ja korkeuden. Lisää ohjelmaan myös toiminto, että kun napsautetaan hiiren painiketta, niin tausta tyhjennetään ja väritetään mustaksi. Ohjelma voisi näyttää esimerkiksi tältä.

7. Tee ohjelma, jossa piirretään viiva satunnaisella värillä, siten että viivan toinen pää pysyy paikoillaan ikkunan reunassa (keskellä) ja toinen pää vaihtaa paikkaa ikkunan keskiviivan kohdalla. Lisää ohjelmaan toiminto, että kun napsautetaan hiiren painiketta, niin tausta tyhjennetään ja väritetään satunnaisella värillä. Lopputulos kuten kuvassa.

8. Tee ohjelma, joka arpoo kolmioita ruutuun. Tee ohjelma, siten että yksi kolmion nurkka seuraa hiirtä. Kaksi muuta nurkkaa arvotaan siten, että se on korkeintaan 200 px päässä hiirestä. Lisää ohjelmaan toiminto, että kun napsautetaan hiiren painiketta, niin tausta tyhjennetään ja väritetään satunnaisella värillä. Piirrä vielä ylimmäiseksi hiirtä seuraava ympyrä, jolloin lopputulos näyttää esimerkiksi tältä.

9. Keksi omia tapoja arpoa erilaisia kuvioita ikkunaan. Käytä mielikuvitusta.