Close menu
Close menu

Tunnistaudu

Kirjaudu

Etkö ole vielä jäsen?

Liity jäseneksi
Etusivu / Ajankohtaista / MAOLin hallitus tapasi YTL:n edustajia

MAOLin hallitus tapasi YTL:n edustajia

MAOLin hallitus ja toimiston edustajat tapasivat Ylioppilastutkintolautakunnan edustajia toukokuun lopussa. Tapaamisessa välitettiin jäsenistön terveisiä kevään kemian, fysiikan ja pitkän sekä lyhyen matematiikan ylioppilaskokeista.

Jokaisen aineen kokeesta annettiin yksittäin palautetta, jonka lisäksi MAOL esitti toiveen siitä, että taulukkokirja sallittaisiin ilman aikarajaa. Opiskelijoilla on matemaattisissa aineissa useiden ohjelmistojen takia monia ikkunoita auki, jolloin osa hukkuu näytölle. Fyysistä taulukkokirjaa selaamalla osalle opiskelijioista kirjan käyttö olisi helpompaa.

Kemian kokeeseen MAOLin jäsenet olivat pääosin tyytyväisiä. Koe oli monipuolinen ja testasi hyvin kemian osaamista. Jatkossa opettajat toivoisivat, että koe ei tästä muuttuisi kovinkaan paljon, jotta saisivat työrauhan.

Myös fysiikan kokeeseen jäsenet olivat pääosin tyytyväisiä. Tehtävien aineistot olivat hyviä ja tarkoituksenmukaisia. Kiitosta saivat myös monipuoliset tehtävät, jotka liittyivät keskeisiin opetussuunnitelman sisältöihin. Jäsenet kuitenkin kritiosoivat joidenkin tehtävien liian laajoja aineistoja ja sitä, että tehtävässä 11 sai liikaa pisteitä pelkällä aineiston referoinnilla.

Lyhen matematiikan koetta pidettiin pääosin onnistuneena, sillä kokeessa oli hyvin perustason tehtäviä ja se mittasi hyvin osaamista. Muutamia yksittäisiä tehtäviä kritisoitiin. Jatkossa toivottiin, että kokeeseen ei tulisi suuria muutoksia, A-osioon toivottiin uudentyyppisiä tehtäviä ja ohjelmistoja sekä aineistojen hyödyntämistä voi lisätä kokeeseen vähitellen.

Pitkän matematiikan koe oli MAOLin jäsenten mielestä epäonnistunut. Erityisesti A-osa oli heikoille opiskelijoille haastava. MAOLin jäsenet toivoisivat, että A-osio olisi monipuolisempi ja että se testaisi OPS:n perusteiden aihealueita monipuolisemmin.