Close menu
Close menu

Tunnistaudu

Kirjaudu

Etkö ole vielä jäsen?

Liity jäseneksi
Etusivu / AmmatikkaTop-kilpailu

 

MAOL järjestää yhdessä Tekniikan Opettajat TOP ry:n kanssa AmmatikkaTOP-matematiikkakilpailun ammatillisen toisen asteen opiskelijoille torstaina 10.11.2022. Kilpailuun voivat osallistua kaikki ammatillisen toisen asteen opiskelijat. Opettaja ilmoittaa koulunsa mukaan ja järjestää kisan joko koko opetusryhmälleen tai halukkaille osallistujille.

Ilmoita koulusi mukaan kilpailuun pe 4.11.2022 mennessä tällä lomakkeella

Kilpailua voi käyttää koulussa myös yhtenä matematiikan kokeena tai valinnaisena YTO-osa-alueena. Eri aloille on omat kilpailusarjansa, ja lisäksi huomioon otetaan opiskelijoiden koulutuspohja (peruskoulu, kaksoistutkinto ja ylioppilas).

Kunkin sarjan parhaat palkitaan rahapalkinnoilla, jotka jaetaan kevätkaudella järjestettävässä palkintojenjakotilaisuudessa Helsingissä.

Kilpailutehtävät julkaistaan suomeksi ja ruotsiksi. Opettajat esitarkastavat opiskelijoidensa kisavastaukset mallivastausten avulla ja lähettävät parhaiten menestyneiden paperit kilpailutoimikunnalle arvosteltavaksi.  Osallistuminen on kouluille ilmaista eikä vaadi järjestävältä opettajalta MAOLin tai TOPin jäsenyyttä.

Kilpailu järjestetään vuosittain marraskuun puolivälissä torstaina. Kilpailun historia ulottuu 1980-luvulle, jolloin Ammatillisten Oppilaitosten Insinöörit, nykyinen Tekniikan Opettajat TOP, järjesti FyTiMa-kilpailua. Vuodesta 2021 Ammatikka-kilpailun järjestämiseen on tullut mukaan MAOL ry.

Lisätiedot kilpailusta: maol-toimisto@maol.fi

Vuoden 2021 kilpailu

Vuoden 2021 kilpailun voittajat palkittiin 9.5.2022 Helsingissä. Parhaiten menestyneet sarjoittain (pdf). Koko kilpailun voitti Konsta Knuutti, Gradia Jyväskylän sähkötekniikan kaksoistutkinto-opiskelija. Onnea kaikille kilpailuissa menestyneille!

Tutustu TOP ry:n sivuilla aiempien vuosien tehtäviin ja kisatuloksiin