Close menu
Close menu

Tunnistaudu

Kirjaudu

Etkö ole vielä jäsen?

Liity jäseneksi

MAOLin kilpailutoiminta juontaa juurensa 1955-luvulle asti, jolloin järjestettiin ensimmäiset matematiikan lukiokilpailut. Pari vuotta myöhemmin perustettiin MAOLin kilpailutoimikunta. Ensimmäiset valtakunnalliset matematiikkakilpailut pidettiin 26.4.1960. Osallistujia oli 262 koulusta  4 764 oppilasta.

60-luvun loppupuolella lukion fysiikka- ja kemiakilpailu nousivat matematiikan rinnalle. Pian kilpailuihin otettiin käyttöön kaksi sarjaa, sillä myös muut kuin abiturientit haluttiin mukaan: avoin sarja ja perussarja. Myös matematiikkakilpailu laajeni ja ensimmäinen peruskoulun matematiikkakilpailu järjestettiin vuonna 1982.

Ohjelmointikilpailu sai 80-luvulla alkunsa, kun MAOL järjesti kilpailun yhdessä Tietojenkäsittelyliiton kanssa. Näiden lisäksi MAOL on järjestänyt useita erilaisia kilpailuja vuosien varrella yhteistyökumppaneidensa kanssa. Monet yritykset ovat tukeneet kilpailutoimintaa ja kokeneet sen tärkeäksi tekniikan sekä matemaattis-luonnontieteellisen alan tulevaisuuden kannalta.

Nykyään Neljän tieteen kisoista vastaa MAOLin kilpailutoimikunta. MAOL pitää kilpailutoimintaa tärkeänä  oppilaiden motivoimisen ja heidän taitojensa kehittämisen kannalta. Neljän tieteen kisat mahdollistavat myös ainutlaatuisten pitkien ystävyyssuhteiden ja verkostojen syntymisen.

Lue Dimensio-lehden artikkeleja kilpailutoiminnasta