Close menu
Close menu

Tunnistaudu

Kirjaudu

Etkö ole vielä jäsen?

Liity jäseneksi
Etusivu / Kilpailutoiminta / Osallistuminen

Osallistuminen Neljän tieteen kisoihin tapahtuu opettajan kautta, joka ilmoittaa koulunsa tai lukionsa kilpailuun sähköisesti. Ilmoittautumislinkki avautuu alkusyksystä MAOLin kotisivuille. Linkin avautumisesta ilmoitetaan uutiskirjeessä ja Facebookissa. Ilmoittautuneiden oppilaitosten yhteysopettajille lähetetään viesti, kun kilpailutehtävät ovat ladattavissa Viope-ohjelmasta. Viestin yhteydessä on ohjeistus kilpailutehtävien noutamisesta. Peruskoulun ja lukion matematiikkakilpailun sekä lukion fysiikan ja kemian kilpailujen koetehtävät lähetetään kaikille tilanneille kouluille veloituksetta. Tietotekniikkakilpailun (Datatähti) koetehtävät julkaistaan Datatähti-sivustolla, eikä kilpailuun osallistuminen vaadi ennakkoilmoittautumista. Kilpailutehtävät ovat saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Opettaja, ilmoita koulusi nyt mukaan syksyn 2022 alkukilpailuihin!

Neljän tieteen kisat 2022-23 teksti, kuvituksena tietokone ja laboratoriopulloja

Kilpailun aikataulu

Lataa kisajuliste 2022-2023

Tarkemmat ohjeet kilpailun sisällöstä kuten sen kestosta, sallittavista työskentelyvälineistä ja tehtävien palautuksesta tulevat kilpailutehtävien mukana. Alkukilpailut järjestetään loka-marraskuussa ja loppukilpailut tammi-helmikuussa. Kunkin aineen noin 20 parasta kutsutaan loppukilpailuun. Kutsu lähetetään sähköpostitse kilpailijalla ja opettajalle. Loppukilpailuun opiskelija ilmoittautuu itse sähköisesti.

Lukion matematiikka-, fysiikka- ja kemiakilpailun 50 parhaalle jaetaan kunniakirjat sarjoittain. Peruskoulun matematiikkakilpailun sadalle parhaalle jaetaan kunniakirja. Kunniakirjat lähetetään kouluille ja lukioille toukokuussa ennen kevään todistustenjakoa.

Lukion fysiikka- ja kemiakilpailun avoimen sarjan sekä lukion matematiikan ja Datatähden kokonaiskilpailun 10 parhaalla on mahdollisuus päästä ilman pääsykoetta opiskelemaan tekniikkaa ja matemaattis-luonnontieteellisiä aineita useisiin korkeakouluihin. Opiskelupaikkaa tulee tällöin hakea erikoistapauksena. Lisätietoja DIA-valinnan osalta dia.fi-sivustolla.

Peruskoulun matematiikkakilpailu

Peruskoulun matematiikkakilpailu on avoin kaikille peruskoululaisille. Tehtävät laaditaan kuitenkin niin, että ne saattavat vaatia yhdeksännen luokan oppimäärän tietoja.

Loppukilpailun palkinnot
 1. palkinto 300 €
 2. palkinto 200 €
 3. palkinto 100 €

Lukion matematiikkakilpailu

Perussarja on pääsääntöisesti ensimmäisen vuoden opiskelijoille.
Välisarja on pääsääntöisesti toisen vuoden opiskelijoille.
Avoin sarja on avoin kaikille lukiolaisille.

Alkukilpailujen palkinnot
 1. palkinto 90 € (kaikki sarjat)
 2. palkinto 60 € (kaikki sarjat)
 3. palkinto 40 € (kaikki sarjat)
Loppukilpailun palkinnot
 1. palkinto 600 €
 2. palkinto 350 €
 3. palkinto 200 €

Lukion fysiikkakilpailu

Perussarja on pääsääntöisesti 1. ja 2. vuoden opiskelijoille. Perussarjan tehtävät käsittelevät luonnontieteenä, lämpöoppia, sähköoppia, mekaanista energiaa, työtä ja tehoa sekä suoraviivaisen liikkeen mekaniikkaa.
Avoin sarja on avoin kaikille lukiolaisille. Yksi tehtävä on kokeellinen.

Perussarjan palkinnot
 1. palkinto 170 €
 2. palkinto 120 €
 3. palkinto 90€
Avoimen sarjan palkinnot
 1. palkinto 600 €
 2. palkinto 350 €
 3. palkinto 200€

Lukion kemiakilpailu

Perussarja on pääsääntöisesti 1. ja 2. vuoden opiskelijoille. Perussarja on enintään 3 kemian kurssia suorittaneille. Tehtävät laaditaan seuraavien aihepiirien alueelta: jaksollinen järjestelmä, kemiallinen sidos, hapettuminen ja pelkistyminen, liuokset ja seokset, reaktioyhtälöt sekä orgaanista kemiaa.
Avoin sarja on avoin kaikille lukiolaisille. Tehtäviä on kurssien 1-5 alueelta.

Perussarjan palkinnot
 1. palkinto 170 €
 2. palkinto 120 €
 3. palkinto 90€
Avoimen sarjan palkinnot
 1. palkinto 600 €
 2. palkinto 350 €
 3. palkinto 200€

Peruskoulun ja lukion tietotekniikkakilpailu: Datatähti

Datatähti on peruskoululaisille ja lukiolaisille tarkoitettu ohjelmointikilpailu. Lisätietoja löydät kilpailun omilta nettisivuilta.

Loppukilpailun palkinnot
 1. palkinto 600 €
 2. palkinto 350 €
 3. palkinto 200 €