Close menu
Close menu

Tunnistaudu

Kirjaudu

Etkö ole vielä jäsen?

Liity jäseneksi
Etusivu / Jäsenyys

MAOL ry on matemaattisten aineiden opettajien ja opettajaopiskelijoiden liitto. Jokainen matemaattisten aineiden opetuksesta kiinnostunut voi liittyä jäseneksi. Parhaiten pääset vaikuttamaan liittymällä jäseneksi ja osallistumalla paikalliskerhojen toimintaan.

Liitto toimii tärkeänä matemaattis-luonnontieteellisten aineiden kulttuurin puolestapuhujana. Se on ainoa toimija, joka valvoo yksinomaan matemaattis-luonnontieteellisten aineiden etuja. Koska MAOLin jäsenet ovat kentällä toimivia opettajia, tiedetään mitä ruohonjuuritasolla tapahtuu kouluissa ja opetuksessa. Jäsenet saavat ensimmäisenä ajankohtaista tietoa.

MAOLilla on maine luotettavana ja vaikutusvaltaisena järjestönä valtakunnallisella tasolla. Yhteisöllisyys, tiedon jakaminen ja pedagoginen edunvalvonta ovat kolme tärkeää jäsenyyden mukana tulevaa etua. Näiden lisäksi toiminnan ytimessä ovat koulutukset, jotka tarjoavat opettajien ammattitaidon kehittämisen lisäksi tilaisuuden vertaistukeen ja verkostoitumiseen.

Yhteisöllisyys

Paikalliskerhojen kautta pääset tutustumaan kollegoihin ja saat heiltä tärkeää vertaistukea. Erilaiset opetusmenetelmät ja ideat syntyvät, sekä siirtyvät eteenpäin hyvässä hengessä. MAOL on vuodesta 2020 alkaen tarjonnut myös mentoritoimintaa, jonka tarkoituksena on tukea erityisesti uran alkuvaiheessa olevia opettajia.

Tiedon jakaminen

MAOL järjestää valtakunnalliset koulutuspäivät ja paikallista koulutustoimintaa kerhojen kautta. Liitto tarjoaa opetukseen tukimateriaalia, joka on saatavilla vain jäsenille. Myös MFKA-Kustannus haluaa tukea MAOLin jäseniä laadukkaan opetusmateriaalin hankinnassa tarjoamalla -15% alennuksen MFKA:n verkkokaupan tuotteista (ei sisällä kokeita eikä MAOL2-lisenssejä). Lisäksi MFKA:n 2021 avattu matemaattisiin aineisiin tarkoitetun MAOL²-oppimisympäristön opettajalisenssi on ilmainen MAOLin jäsenille.

Pedagoginen edunvalvonta

MAOLilla on hyvän maineensa ja kokonsa ansiosta voimaa neuvotteluissa arjen työolojen helpottamiseen. Liitto on aktiivisesti mukana suurissa koulutukseen liittyvissä muutoksissa pitämässä matemaattisten aineiden puolta.

MAOL on Aineopettajaliitto AOL ry:n jäsen yhdessä muiden pedagogisten aineenopettajajärjestöjen kanssa. AOL ajaa aineenopettajien asioita sekä järjestää vuosittain seminaareja jäsenliittojensa jäsenille. MAOL ry:n jäsenet ovat myös AOL:n jäseniä. Pääset tästä AOL:n sivuille.

Liity jäseneksi