Close menu
Close menu

Tunnistaudu

Kirjaudu

Etkö ole vielä jäsen?

Liity jäseneksi
Etusivu / Kilpailutoiminta / Tilastojulistekilpailu ja tilasto-olympialaiset

Valkoiseen pukeutunut nainen selin kameraan kirjoittamassa taululle värikkäitä muistiinpanoja

Tilasto-olympialaiset 2023–2024

Tilasto-olympialaiset on kilpailu yläkoululaisille ja lukiolaisille sekä toisen asteen ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille. Kilpailu on innostava tapa tutustua tilastoihin. Se herättää oppilaiden ja opettajien kiinnostuksen tilastotietoa kohtaan sekä kannustaa soveltamaan tilasto-osaamista käytännössä. Suomen tilasto-olympialaiset ovat osa Euroopan tilastokilpailua, johon osallistuu nuoria 19 maasta. Kansallisessa kilpailussa on kaksi vaihetta, joita seuraa Euroopan-finaali.

Kilpailukategorioita on kaksi: yläkoulu sekä lukio ja ammatilliset oppilaitokset. Osallistua voi 1–3 oppilaan joukkueilla.

Opettaja ilmoittaa joukkueet kilpailuun 26.1.2024 mennessä.

Lue lisää olympialaisista Tilastokeskuksen verkkosivuilta.

Kansainvälinen tilastojulistekilpailu 20242025

Tilastojulistekilpailussa osallistujat kertovat kiinnostavan tarinan tilastollisia apuvälineitä käyttäen ja esittävät tutkimuksen kulun ja tulokset tilastojulisteessa. Kilpailu on maksuton ja siinä on hyvät palkinnot.

Tilastojulistekilpailu järjestetään joka toinen vuosi. Julisteiden teemat vaihtelevat eri vuosina. Vuosina 2024–2025 käytävän kilpailun teema on talous sen eri muodoissaan. Kilpailu alkaa 1.2.2024, ja kilpailutöitä voi palauttaa 14.3.2025 saakka.

Kilpailussa on neljä sarjaa: alakoulu, joka tulee nyt mukaan uutena sarjana, yläkoulu, lukio/toisen asteen oppilaitokset sekä kandivaiheen yliopisto-opiskelijat/amk. Työt tehdään 1–5 oppilaan ryhmissä.

Suomen voittajien julisteet osallistuvat myös kansainväliseen finaaliin!

Lue lisää julistekilpailusta Tilastokeskuksen verkkosivuilta.