Close menu
Close menu

Tunnistaudu

Kirjaudu

Etkö ole vielä jäsen?

Liity jäseneksi
Etusivu / Kilpailutoiminta / Tilastojulistekilpailu ja tilasto-olympialaiset

Valkoiseen pukeutunut nainen selin kameraan kirjoittamassa taululle värikkäitä muistiinpanoja

Tilasto-olympialaiset 2022–2023

Tilasto-olympialaiset on kilpailu yläkoululaisille ja lukiolaisille sekä toisen asteen ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille. Kilpailu on innostava tapa tutustua tilastoihin. Se herättää oppilaiden ja opettajien kiinnostuksen tilastotietoa kohtaan sekä kannustaa soveltamaan tilasto-osaamista käytännössä. Suomen tilasto-olympialaiset ovat osa Euroopan tilastokilpailua, johon osallistuu nuoria 19 maasta. Kansallisessa kilpailussa on kaksi vaihetta, joita seuraa Euroopan-finaali.

Kilpailukategorioita on kaksi: yläkoulu sekä lukio ja ammatilliset oppilaitokset. Osallistua voi 1–3 oppilaan joukkueilla.

Opettaja ilmoittaa joukkueet kilpailuun 8.2.2023 mennessä.

Lue lisää olympialaisista Tilastokeskuksen verkkosivuilta.

Kansainvälinen tilastojulistekilpailu 20222023

 

Joka toinen vuosi järjestettävän kilpailun ilmoittautumien avautuu 5.1.2022.

Kilpailun tavoitteena on lisätä nuorten kiinnostusta tilastoihin käytännönläheisesti ja motivoivasti. Sen avulla voit vahvistaa oppilaittesi tilastojen lukutaitoa sekä ymmärrystä tilastotiedon merkityksestä elämän eri osa-alueilla.

Tehtävänä on kertoa kiinnostava tarina vapaasti valittavasta aiheesta, tilastollisia välineitä käyttäen, ja esittää tutkimuksen kulku ja tulokset tilastojulisteessa. Kilpailussa on kolme sarjaa: yläkoulu, lukio/toisen asteen oppilaitokset sekä kandivaiheen yliopisto-opiskelijat/amk. Työt tehdään 1–5 oppilaan ryhmissä, ja palautetaan viimeistään 1.2.2023.

Kilpailu on maksuton ja siinä on hyvät palkinnot.

Suomen voittajien julisteet osallistuvat myös kansainväliseen finaaliin!

Lue lisää julistekilpailusta Tilastokeskuksen verkkosivuilta.