Close menu
Close menu

Tunnistaudu

Kirjaudu

Etkö ole vielä jäsen?

Liity jäseneksi
Etusivu / Ajankohtaista / Valokuvauskilpailu nuorille: Ota kuva valoilmiöstä ja selitä se fysiikan näkökulmasta.

Valokuvauskilpailu nuorille: Ota kuva valoilmiöstä ja selitä se fysiikan näkökulmasta.

Kansainvälistä Valon päivää vietetään 16.5. ja sen kunniaksi MAOL ry julkistaa yläkouluille ja toisen asteen oppilaitoksille valoaiheisen valokuvauskilpailun.

Kilpailun teema antaa oppilaille mahdollisuuksia kuvan aiheen valintaan varsin laajasti. Valo on monessa mukana, hahmotamme ympäröivää maailmaa valon avulla. Mihin kaikkeen valo vaikuttaakaan? Valo on fysiikan ilmiö, mutta vaikuttaa myös kemiaan ja biologiaan. Valolla on omat matemaattiset suureensa ja niidenkin yhteyksiä on mahdollista tuoda esiin valokuvana. Toivomme, että opettajat ja oppilaat tarttuisivat rohkeasti aiheeseen yli oppiainerajojen ja pohtisivat näitä aiheita eri näkökulmista.

Parhaat kuvat ja selitykset palkitaan rahapalkinnoin. Voittajat julkaistaan MAOLin koulutuspäivillä Rovaniemellä 5.10.2019.

 1. palkinto 300 €,
 2. palkinto 200 €
 3. palkinto 100 €.

Kilpailuaika on 16.5.-15.9.2019. Tutustu alla oleviin kilpailun sääntöihin ennen osallistumista.

Kysyttävää? Ota yhteyttä sähköpostitse maol-toimisto@maol.fi.

Kilpailu on osa kansainvälisen Valon päivän toimintaa ja sitä on tukemassa Suomen Fyysikkoseura.

Valon päivän -valokuvakilpailun 2019 säännöt

Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOL ry järjestää Valon päivän kunniaksi valokuvakilpailun yläkoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille.

Yleiset osallistumis- ja kilpailusäännöt:
 1. Kilpailuaika: 16.5.-15.9.2019
 2. Kilpailun kieli: suomi ja ruotsi
 3. Kilpailuun voivat osallistua perusopetuksen yläluokkien oppilaat ja toisen asteen opiskelijat.
 4. Kuvan tulee olla kilpailuaikana kilpailijan itsensä ottama ja hänellä tulee olla kuvaan täydet oikeudet. Mikäli kuvassa esiintyy tunnistettavia henkilöitä, tulee kuvaajalla olla heidän suostumuksensa kuvien julkaisemiseen.
 5. Kilpailukuva ei saa olla aikaisemmin julkaistu.
 6. Osallistuminen: Kilpailuun osallistutaan täyttämällä verkkolomake. Lomakkeelle liitetään kuva ja selitys miten valon fysikaalinen ominaisuus ilmenee kuvassa. Kuva liitetään jpg- tai png-tiedostona ja nimetään osallistujan omalla nimellä. Tiedoston maksimikoko on 5 Mt. Pyydämme osallistujia säilyttämään itsellään korkearesoluutioisen kuvan sen mahdollista jatkokäyttöä varten. Kuvaustekstin pituus on 250 – 1500 merkkiä (sisältäen välilyönnit).
 7. Arviointi: kilpailun esiraati valitsee 10 parasta otosta, joista virallinen tuomaristo valitsee kolme parasta paremmuusjärjestykseen perusteluineen.
 8. Voittajat julkistetaan MAOL-syyskoulutuspäivillä Rovaniemellä 5.10.2019. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti, jonka lisäksi heidän nimensä tullaan julkaisemaan MAOL ry:n kotisivuilla, uutiskirjeessä, sosiaalisessa mediassa sekä Dimensio-lehdessä.
 9. Kymmenen parasta kilpailutyötä julkaistaan Dimensiossa (www.dimensiolehti.fi).
 10. Osallistumalla kilpailuun ja lähettämällä valokuvan osallistuja antaa MAOL ry:lle ja sen yhteistyötahoille luvan julkaista valokuva verkossa sekä painettuna ilman erillistä korvausta. MAOL ry ei käytä kuvia kaupalliseen tarkoitukseen.
 11. Alle 16-vuotiaan osallistujan on kysyttävä huoltajiltaan lupa osallistua kilpailuun ja näyttää nämä säännöt heille.
 12. Lähettämällä kuvan osallistuja hyväksyy nämä ehdot ja osallistuu valkokuvakilpailuun.

Siirry osallistumislomakkeeseen