Close menu
Close menu

Tunnistaudu

Kirjaudu

Etkö ole vielä jäsen?

Liity jäseneksi
Etusivu / Ajankohtaista / MAOL mukana Educa-messuilla 2024

MAOL mukana Educa-messuilla 2024

MAOL on tuttuun tapaan mukana Educa-messuilla 26.-27.1.2024 Helsingin messukeskuksessa. Meillä on esittelypöytä Opettajan olohuoneessa, ja lisäksi Opettajan olohuoneen lavalla on kolme MAOL-ohjelmaa:

pe 26.1.2024 13:00-13:30: Numerotaitoisuus – taitotasot matematiikan oppimisen tukena
Juhani Kolu, projektitutkija, Turku Research Institute for Learning Analytics
Arto Kortelainen, tutkimuskoordinaattori, Turku Research Institute for Learning Analytics

Arkiympäristömme on täynnä merkityksellisiä lukuja, mittoja, määriä, suhteellisuuksia, tilastoja ja todennäköisyyksiä. Numerotaitoisuus tarkoittaa kykyä ymmärtää ja käyttää numeroita eli osata toimia matemaattisten käsitteiden kanssa. Kykyä sovelletaan arkielämän tilanteissa, ongelmanratkaisussa ja päätöksenteossa. Puutteet numerotaitoisuudessa voivat rajoittaa ihmisen kykyä tulla toimeen itsenäisesti.

pe 26.1.2024 14:30-15:00: Kielitietoinen opetus – mitä se vaatii?
Martta Hakamies, matematiikan, fysiikan ja kemian kouluttaja, Taitotalo

Onko hyvällä opetuksella ja kielitietoisella opetuksella jotain eroa? Miten opettajan pitäisi erottaa, onko oppilaalla vaikeuksia matematiikan vai suomenkielisen matematiikan kanssa? Jos kielitietoisuus on kaikille hyväksi, miksi kaikki eivät ole kielitietoisia? Tarjolla on vinkkejä ja oivalluksia kielimuurin ylittämiseen.

la 27.1.2024 13:00-13:30: Åtta flippade år
Nina Aspegrén, Årets lärare i matematiska ämnen 2024

Nina Aspegrén är vald till årets lärare 2024 inom matematiska ämnen av MAOL rf. Nina har undervisat matematik i över 20 år och har de senaste åtta åren använt sig av undervisningsmetoden flipped classroom. Nina kommer att berätta om bakgrunden till varför hon flippade sin undervisning samt vilka fördelar och nackdelar hon har lagt märke till under åren. Hon kommer även att ge tips baserat på egna erfarenheter för den som vill testa på att flippa sin undervisning.

kuvat educa-esiintyjistä