Close menu
Close menu

Tunnistaudu

Kirjaudu

Etkö ole vielä jäsen?

Liity jäseneksi
Etusivu / Ajankohtaista / Ammatikka-kilpailun ykkössijat Raaheen ja Turkuun

Ammatikka-kilpailun ykkössijat Raaheen ja Turkuun

AmmatikkaTOP-matematiikkakilpailu ammatillisen toisen asteen opiskelijoille kisattiin 9.11.2023, ja palkinnot jaettiin Helsingissä 3.5.2024. Kilpailu on avoin kaikille ammattiopiskelijoille, ja menestystä tuli ympäri Suomea. Koko kilpailun parhaat pisteet saavutti laborantiksi opiskeleva Jarno Koskinen Koulutuskeskus Brahesta, Raahesta. Peruskoulupohjaisen sarjan parhaat pisteet sai elektroniikka-asentajaksi opiskellut Ida Lindberg Turun ammatti-instituutista.

Parhaiten menestyneet sarjoittain (pdf).

Palkintojenjaossa kuultiin onnittelupuheet paitsi järjestäjiltä, myös Opetushallitukselta ja Elintarviketeollisuusliitolta. Elintarviketeollisuusliiton Maiju Korhonen kertoi puheenvuorossaan, miten luma-taitojen tärkeys noisee aina esille, kun elinkeinoelämältä kysytään, mitä osaamista tuoreilta ammattilaisilta kaivataan. Teollisuudessa ajatellaan vahvasti, että osaamista tulee muualtakin kuin korkeakouluista, hän muistutti.

Kilpailua järjestävät pedagogiset järjestöt MAOL ry ja Tekniikan Opettajat TOP ry, ja sitä sponsoroivat tänä vuonna Elintarviketeollisuusliitto ry, Rakennusteollisuus ry ja Sähkö-Kallio Oy. Kilpailun tarkoituksena on kannustaa opiskelijoita matematiikan taitojen harjoittamiseen ja lisätä matematiikan arvostusta. AmmatikkaTOP-kilpailu järjestetään vuosittain marraskuussa, ja seuraavan kerran kisataan torstaina 7.11.2024.

Lue lisää: maol.fi/ammatikka-kilpailu

ihmisiä hymyilemässä palkintojenjaossa

Vasemmalta: Elintarviketeollisuusliiton Maiju Korhonen, MAOL ry:n Martta Hakamies, MAOL ry:n Marianne Taipale, tietokoneen ruudulla mukana Kirill Cheremisin, Erik Nguyen, Ida Lindberg, Liana Holub. Kaikki palkittavat eivät päässeet paikalle palkintojenjakotilaisuuteen ja puuttuvat siksi kuvasta.