Close menu
Close menu

Tunnistaudu

Kirjaudu

Etkö ole vielä jäsen?

Liity jäseneksi
Etusivu / Kerhot / MAOL-Espoo ry

MAOL-Espoo ry

Tervetuloa MAOL-Espoo ry:n kotisivuille!

Ilmoitamme täällä mm. tulevista tapahtumista. Lisäksi lähetämme ilmoitukset kerhokirjeinä jäsenrekisteriohjelman kautta. Varmista siis, että sähköpostiosoitteesi on ajantasalla!

Seuraa meitä nyt myös Instagramissa!

Maol-Espoo löytyy nyt myös Instagramista. Löydät meidät nimellä @maolespoo

 

ESITTELY

MAOL-Espoo on Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella toimiva Matemaattisten Aineiden Opettajien Liiton MAOL ry:n (www.maol.fi) paikalliskerho. Kerhossa on jäsenenä noin 160 opettajaa.

Jäsentietojen käsittely:
MAOL-Espoo ry käsittelee jäsenrekisteritietoja vain Membook-yhteisön sisällä. Tietoja ei luovuteta yhdistyksen ulkopuolelle tai käytetä mihinkään muuhun käyttöön.
MAOL ry ja MAOL ry:n alaiset kerhot käyttävät pääosin samaa rekisteriselostetta jäsenrekisterinsä osalta. MAOL-Espoo ry on tehnyt MAOL ry:n rekisteriselosteeseen tarvittavat lisäykset. Löydätte MAOL-Espoo ry:n rekisteriselosteen seuraavasta linkistä: http://51.fi/rekisteriseloste2019 .

HALLITUS 2020-2021

Anu Penttilä, Otaniemen lukio (puheenjohtaja)
Mika Jurvanen, Tiistilän koulu (varapuheenjohtaja)
Suvi Tormonen, Haukilahden koulu (sihteeri)
Iina Jokinen, (rahastonhoitaja)
Hannu Mäkiö, Kauniaisten lukio (tiedottaja)
Sissi Kangasniemi, Espoon yhteislyseon lukio (some- ja verkkosivuvastaava)

Puheenjohtaja
Anu Penttilä
anu.penttila(at)espoo.fi

Sihteeri
Suvi Tormonen
suvi.tormonen(at)hotmail.com

Kerhon sähköpostiosoite: espoo@maol.fi

MISSION POSSIBLE – KOEPANKKI MAOL:N JÄSENILLE

MAOL ry:n vuoden 2021 yhtenä painopisteenä on yhteistyö.

Tehdään yhdessä koepankkia yläkoulun matematiikkaan.

Kerho on tekemässä koetehtäviä aiheena potenssikoe+polynomikoe.  Haluatko osallistua? Ota yhteyttä kerhomme sihteeriin Suvi.tormonen@espoo.fi

https://maol.fi/materiaalit/koepankki/ (jäsenten sivulla)

Muista lukea Dimensiota

MAOLin sähköinen julkaisu Dimensio on luettavissa osoitteessa www.dimensiolehti.fi. Lehdestä löytyvät ajankohtaisimmat jutut ja vinkit matemaattisten aineiden opetukseen.

VUODEN MATEMAATTISTEN AINEIDEN OPETTAJA

Kenestä seuraava Vuoden matemaattisten aineiden opettaja?

Onko sinulla työkaveri (MAOL:in jäsen), joka ansaitsee mielestäsi ylistyssanoja ja tunnustusta työstään?

Vuoden opettajaksi valitaan henkilö, joka monipuolisella työllään on antanut virikkeitä työyhteisössään ja edistänyt matemaattisten aineiden opetusta koulussa. Palkinnon suuruus on 5 000 euroa. Ehdota paikalliskerhollesi vuoden matemaattisten aineiden opettajaa! Kerhot lähettävät oman ehdotuksensa MAOLiin 30.6.2021 mennessä.

 

TAPAHTUMAT

Tampereen koulutuspäivät 8.-9.10.2021

MAOLin syyskoulutuspäivät järjestetään Tampereelle 8.-9.10.2021. Pistä päivämäärät talteen! Teemana on ”Osana yhteiskuntaa”. Tietoa ohjelmasta tulossa myöhemmin.
Seuraamme järjestelyissä koronatilanneta.

Nährään Tampereella!

Lukion matematiikan ja luonnontieteen kehittämispäivä (LUKEMA2021) oli 4.5.2021

Virtuaalitapahtuma kaikille lukiolaisille ja lukion opettajille!

Lisäinfoa: https://www.lukemaverkosto.fi/tapahtumat/lukema-2021-virtuaalitapahtuma-4-5-2021/

LUMATIKKA –

Matematiikan opetuksen ja oppimisen täydennyskoulutusohjelma

Alkuvuonna alkavasta matematiikan opetuksen täydennyskoulutusohjelmasta. Koulutus toteutetaan verkossa suomeksi ja ruotsiksi, ja se on osallistujille maksuton. Kohderyhmänä varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen ja toisen asteen opettajat. Koulutusohjelmassa tuetaan opettajia kehittämään omaa opetusta ja havaitsemaan tutkivan opetuksen merkityksen työyhteisön voimavarana. Kokonaisuuden tavoitteena on kasvattaa matikkainnostusta kaikilla opetusasteilla sekä lisätä vuoropuhelua eri asteiden opettajien välillä. Lisää tietoja: https://lumatikka.luma.fi/

KOULUTUKSIA:

Joustavaan matematiikkaan -täydennyskoulutusohjelman kurssille
Joustavan matemaattisen ajattelun tukeminen yläkoulussa (6 op).

Tervetuloa mukaan Joustavaan matematiikkaan -täydennyskoulutusohjelman kurssille
Joustavan matemaattisen ajattelun tukeminen yläkoulussa (6 op). Kurssialueen ensimmäinen osa on nyt auki, joten luethan alla olevat ohjeet huolellisesti, niin pääset sujuvasti alkuun kurssilla.
Kurssin suorittaminen
Kurssi toteutetaan kokonaan verkko-opintoina ViLLE-oppimisympäristössä. Kurssin loput osiot aukeavat kahden viikon päästä. Kurssin tehtävät koostuvat oppilaiden kanssa suoritettavista käytännön harjoitteista, pienistä kirjallisista tehtävistä, itsenäisistä pohdintatehtävistä sekä kurssialueella käytävistä keskusteluista. Kurssi on suoritettavissa 1.10.2020 –30.4.2021.
Jälki-ilmoittautuminen

Kurssille on mahdollista jälki-ilmoittautua 1.2.2021 asti ja ottaa muut kiinni. Kurssiin on hyvä varata aikaa noin 38 tuntia + opetuksessa tapahtuvat kokeilut. Ehdit siis vielä vinkata koulutuksesta kollegallesi – kurssin suorittaminen yhdessä on hauskempaa! Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa: www.flexibility.fi/ylakoulun-kurssit/ylakoulun-osuus/

Tukimateriaalia LOPS-työhön

MAOL on tehnyt yhdessä Opetushallituksen kanssa tukimateriaaleja paikallisen LOPS-työn tueksi. Materiaaleissa avataan perusteissa annettujen ainekohtaisia sisältöjä ja laaja-alaista osaamista. Sisältöjä käsittelevät materiaalit löytyvät sekä suomeksi että ruotsiksi MAOLin sivujen Materiaalit-osiossa ja kemian laaja-alaisen osaamisen tukimateriaali löytyy täältä.