Close menu
Close menu

Tunnistaudu

Kirjaudu

Etkö ole vielä jäsen?

Liity jäseneksi
Etusivu / Kerhot / MAOL-Espoo ry

MAOL-Espoo ry

Tervetuloa MAOL-Espoo ry:n kotisivuille!

Ilmoitamme täällä mm. tulevista tapahtumista. Lisäksi lähetämme ilmoitukset kerhokirjeinä jäsenrekisteriohjelman kautta. Varmista siis, että sähköpostiosoitteesi on ajantasalla!

Seuraa meitä nyt myös Instagramissa!

Maol Espoo löytyy nyt myös Instagramista. Löydät meidät nimellä @maolespoo

 

ESITTELY

MAOL-Espoo on Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella toimiva Matemaattisten Aineiden Opettajien Liiton MAOL ry:n (www.maol.fi) paikalliskerho. Kerhossa on jäsenenä noin 160 opettajaa.

Jäsentietojen käsittely:
MAOL-Espoo ry käsittelee jäsenrekisteritietoja vain Membook-yhteisön sisällä. Tietoja ei luovuteta yhdistyksen ulkopuolelle tai käytetä mihinkään muuhun käyttöön.
MAOL ry ja MAOL ry:n alaiset kerhot käyttävät pääosin samaa rekisteriselostetta jäsenrekisterinsä osalta. MAOL-Espoo ry on tehnyt MAOL ry:n rekisteriselosteeseen tarvittavat lisäykset. Löydätte MAOL-Espoo ry:n rekisteriselosteen seuraavasta linkistä: http://51.fi/rekisteriseloste2019 .

HALLITUS 2019-2020

Anu Penttilä, Otaniemen lukio (puheenjohtaja)
Mika Jurvanen, Tiistilän koulu (varapuheenjohtaja)
Suvi Tormonen, Nöykkiön koulu (sihteeri)
Iina Jokinen, Tapiolan lukio (rahastonhoitaja)
Johanna Nygård, Kaitaan koulu ja Piia Pelander, Vanttilan koulu (tiedottajat)
Sissi Kangasniemi, Espoon yhteislyseon lukio (some- ja verkkosivuvastaava)

Puheenjohtaja
Anu Penttilä
anu.penttila(at)espoo.fi

Sihteeri
Suvi Tormonen
suvi.tormonen(at)hotmail.com

Kerhon sähköpostiosoite: espoo@maol.fi

TÄRKEÄ MUISTUTUS ESPOON KAUPUNGIN KEMIKAALIJÄTEKERÄYKSESTÄ:

Espoon kaupungin kemikaalijätteiden keräysinfo pidetään Otaniemen lukiossa (Tietotie 6) 15.1.2020  klo 15-17. Koulut voivat ilmoittautua itse keräykseen 31.1.2020 asti. Tarvittavat ohjeet ja ilmoittautumislinkit on lähetetty kouluille Espoon kaupungin koulusihteerien kautta. Varmista, että koulusi fysiikan ja kemian kokoelmien hoitaja on saanut viestin, ja huomaa varautua keräykseen!

150 kysymystä alkuaineista ja jaksollisesta järjestelmästä -peli MAOLin jäsenetuna

Kemian opetukseen suunniteltu peli on nyt MAOLin jäsenten tulostettavissa jäsensivuilta.

Muista lukea Dimensiota

MAOLin sähköinen julkaisu Dimensio on luettavissa osoitteessa www.dimensiolehti.fi. Lehdestä löytyvät ajankohtaisimmat jutut ja vinkit matemaattisten aineiden opetukseen.

Tilasto-olympialaiset 2019-2020: ilmoittautuminen käynnissä!

Tilasto-olympialaiset on kilpailu yläkoululaisille ja lukiolaisille sekä toisen asteen ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille. Kilpailu on innostava tapa tutustua tilastoihin. Se herättää oppilaiden ja opettajien kiinnostuksen tilastotietoa kohtaan sekä kannustaa soveltamaan tilasto-osaamista käytännössä. Suomen tilasto-olympialaiset ovat osa Euroopan tilastokilpailua. Kansallisessa kilpailussa on kaksi vaihetta, joita seuraa Euroopan-finaali.

  • Kilpailukategorioita on kaksi: yläkoulu sekä lukio ja ammatilliset oppilaitokset. Osallistua voi 1–3 oppilaan joukkueilla.
  • Opettaja ilmoittaa joukkueet kilpailuun 31.1.2020 mennessä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

TORSTAINA 16.1.2020

Matemaattisten aineiden pedagoginen kahvila 

Totesimme hallituksen kokouksessa, että keskusteltavia ajankohtaisia asioita olisi sekä perusopetuksen että lukion puolella, joten päätimme järjestää pedagogisen kahvilan torstaina 16.1. klo 17.00 alkaen Tapiolan koululla. Aloitamme tilaisuuden yhteisillä kahveilla, ja hajaannumme sen jälkeen pohdiskelemaan yläkouluaiheita mm. matematiikan päättöarvioinnista ja lukion uuden opetussuunnitelman nostattamia kysymyksiä.

Kutsu myös mukaan ei-vielä-jäsen työkaverisi. Tervetuloa!

Osoite: Tapiolan koulu, Opintie 1, 02100 Espoo
Ilmoittaudu viimeistään 12.1.2020. Ilmoittautumislinkki: https://forms.gle/vYvJGE9q9gNgpzea9

PERJANTAINA 31.1.2020

Jälkipikkujoulut

Vuoden ensimmäiset pikkujoulut järjestetään Otaniemen maisemissa Fat Lizardiin tutustuen. Aloitamme illan Fat Lizardin panimokierroksella klo 17.00 (Lämpömiehenkuja 3, kulku Betonimiehenkujan kautta), ja jatkamme sen jälkeen yhteiselle illalliselle ravintola Fat Lizardiin klo 19.30 (Tietotie 1).

Ilmoittauduthan hauskaan iltaan viimeistään 23.1.2020! Ilmoittautumislinkki: https://forms.gle/CXd8vVSSuMXjYEqi6

Huom! Panimokierroksesta kerätään omavastuuosuus 15 € ennen tapahtumaa. Omavastuuosuus kannattaa maksaa samantien ilmoittautumisen yhteydessä. Ravintolaillallinen maksetaan itse paikan päällä.                     Saaja: MAOL-Espoo ry
Tilinumero: FI63 1432 3000 2243 60
Viite: 20187
Summa: 15 €

LAUANTAINA 29.2.2020

Sähköiset työvälineet lukion matematiikan, fysiikan ja kemian opinnoissa

Maksuton koulutus järjestetään yhteistyössä MAOL ry:n kanssa Tapiolan lukiossa (Opintie 1) klo 9.30-16.00.
Koulutuksessa kehitetään opettajien teknistä ja pedagogista osaamista sähköisten työvälineiden käytössä. Keskeisiä sisältöjä ovat sähköiset oppimisympäristöt, opinnoissa käytettävät ohjelmistot ja sähköinen arviointi.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: https://maol.fi/koulutus/sahkoiset-tyovalineet-lukion-matematiikan-fysiikan-ja-kemian-opinnoissa/

MAOL kouluttaa

Sähköiset työvälineet lukion matematiikan, fysiikan ja kemian opinnoissa
Suosittu lukion digi-koulutus saa jatkoa. Koulutuksessa kehitetään opettajien teknistä ja pedagogista osaamista kokeneiden kouluttajien johdolla. Lisätiedot ja ilmoittautuminen.

Yksilöllinen oppiminen matemaattisissa aineissa
Ammatillisen koulutuksen matemaattisten aineiden opettajille suunnatussa koulutuksessa pyritään vastaamaan koulutusuudistuksen tuomiin haasteisiin. Koulutuksen sisältöjä ovat mm. ammattialakohtainen osaaminen, aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen sekä käänteinen opettaminen. Lisätiedot ja ilmoittautuminen.

MAHTAVAA MATEMATIIKKAA – PÄIVÄ 5.11.2020

Ensi vuonna järjestetään ensimmäistä kertaa valtakunnallinen matematiikka-aiheinen teemapäivä. Tavoitteena on innostaa lapsia, nuoria ja perheitä matematiikan pariin samaan aikaan eri paikkakunnilla. Mukana Innokas-verkosto, Insinööriliitto, SciFest, LUMA-verkosto, Harppi-hanke, TFiF, Kehittämiskeskus Opinkirjo.