Close menu
Close menu

Tunnistaudu

Kirjaudu

Etkö ole vielä jäsen?

Liity jäseneksi
Etusivu / Kerhot / MAOL-Espoo ry

MAOL-Espoo ry

Tervetuloa MAOL-Espoo ry:n kotisivuille!

Ilmoitamme täällä mm. tulevista tapahtumista. Lisäksi lähetämme ilmoitukset kerhokirjeinä jäsenrekisteriohjelman kautta. Varmista siis, että sähköpostiosoitteesi on ajantasalla!

Seuraa meitä nyt myös Instagramissa!

Maol Espoo löytyy nyt myös Instagramista. Löydät meidät nimellä @maolespoo

 

ESITTELY

MAOL-Espoo on Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella toimiva Matemaattisten Aineiden Opettajien Liiton MAOL ry:n (www.maol.fi) paikalliskerho. Kerhossa on jäsenenä noin 160 opettajaa.

Jäsentietojen käsittely:
MAOL-Espoo ry käsittelee jäsenrekisteritietoja vain Membook-yhteisön sisällä. Tietoja ei luovuteta yhdistyksen ulkopuolelle tai käytetä mihinkään muuhun käyttöön.
MAOL ry ja MAOL ry:n alaiset kerhot käyttävät pääosin samaa rekisteriselostetta jäsenrekisterinsä osalta. MAOL-Espoo ry on tehnyt MAOL ry:n rekisteriselosteeseen tarvittavat lisäykset. Löydätte MAOL-Espoo ry:n rekisteriselosteen seuraavasta linkistä: http://51.fi/rekisteriseloste2019 .

HALLITUS 2019-2020

Anu Penttilä, Otaniemen lukio (puheenjohtaja)
Mika Jurvanen, Tiistilän koulu (varapuheenjohtaja)
Suvi Tormonen, Nöykkiön koulu (sihteeri)
Iina Jokinen, Tapiolan lukio (rahastonhoitaja)
Johanna Nygård, Kaitaan koulu ja Piia Pelander, Vanttilan koulu (tiedottajat)
Sissi Kangasniemi, Espoon yhteislyseon lukio (some- ja verkkosivuvastaava)

Puheenjohtaja
Anu Penttilä
anu.penttila(at)espoo.fi

Sihteeri
Suvi Tormonen
suvi.tormonen(at)hotmail.com

Kerhon sähköpostiosoite: espoo@maol.fi

MAOL-taulukkokirja palkinnoksi yläkoululaiselle

Espoon kerhon perinteiseen tapaan voit jälleen anoa kilpailuissa menestyneelle yläkoulun oppilaalle palkinnoksi MAOL-taulukkokirjaa. Kirjoja myönnetään enintään 1 kpl/koulu, joten sovi anomisesta kollegojesi kanssa. Jos anomuksia saapuu paljon, hallitus arpoo kirjat saavat koulut.

Anomukset su 8.12. mennessä. Anomuslinkki: https://forms.gle/2dqau6qxBK2irg268

MAANANTAINA 2.12.2019

Webinaari

Webinaari matematiikkavaikeuksista maanantaina 2.12.2019 klo 15-16
Mitä opettaja voi tehdä, jos opiskelija sanoo: ”Minä inhoan matematiikkaa ja inhoan sitä juuri siksi koska se on kamalaa, se rupee ärsyttämään ja se on vaikeata ja mä en tajua siitä yhtään mitään.”? Entä mikä johtaa negatiivisiin tunteisiin matematiikkaa kohtaan?
Webinaarissa kuvataan matemaattisen ajattelun kehittymistä, matematiikkavaikeuksia, matematiikkakokemuksia ja matematiikan kohtaamista, sekä tunteita matematiikkaa ja matematiikan opiskelua kohtaan.Webinaarin alustajana FM, KT Sissi Huhtala (TAMK, Ammatillinen opettajakorkeakoulu). Huhtala on väitellyt matematiikkavaikeuksista ja toiminut pitkään matematiikan erityisopettajana.

KESKIVIIKKONA 4.12.2019

Vierailu Ilmatieteenlaitokselle

Jouduimme viime keväänä perumaan opettajia kiinnostaneen vierailun Ilmatieteenlaitokselle, mutta ei hätää – uusi päivä on saatu lyötyä lukkoon. Tervetuloa oppimaan uutta ja päivittämään vanhoja tietoja säästä, sään ennustamisesta, ilmastosta ja ilmastonmuutoksesta keskiviikkona 4.12. klo 16.45 alkaen. Tilaisuuden aluksi kahvitus.

Osoite: Ilmatieteenlaitos, Dynamicum, Erik Palménin aukio 1, Helsinki
Ilmoittaudu viimeistään 1.12. Ilmoittautumislinkki: https://forms.gle/Qt9qhbr6wmf98pY16

TORSTAINA 16.1.2020

Matemaattisten aineiden pedagoginen kahvila 

Totesimme hallituksen kokouksessa, että keskusteltavia ajankohtaisia asioita olisi sekä perusopetuksen että lukion puolella, joten päätimme järjestää pedagogisen kahvilan torstaina 16.1. klo 17.00 alkaen Tapiolan koululla. Aloitamme tilaisuuden yhteisillä kahveilla, ja hajaannumme sen jälkeen pohdiskelemaan yläkouluaiheita mm. matematiikan päättöarvioinnista ja lukion uuden opetussuunnitelman nostattamia kysymyksiä. Tervetuloa!

Osoite: Tapiolan koulu, Opintie 1, 02100 Espoo
Ilmoittaudu viimeistään 12.1.2020. Ilmoittautumislinkki: https://forms.gle/vYvJGE9q9gNgpzea9

LISÄKSI TULOSSA:

Tammikuussa – Espoon koulujen keskitetyn kemikaalijätekeräyksen infotilaisuus. Lisätietoja tulossa suoraan kouluille lähempänä tapahtumaa.

31.1. Jälkipikkujoulut
Uudelleen henkiinherätettyjä kerhon jälkipikkujouluja on juhlittu jo parina vuotena, joten samalla teemalla jatkamme taas tammikuussa. Yhtä hyvin voit ajatella, että tammikuussa on hyvä järjestää vuoden ensimmäiset pikkujoulut! Palaamme asiaan, jahka suunnitelmat edistyvät.

29.2.2019 “Sähköiset työvälineet lukion matematiikan, fysiikan ja kemian opinnoissa”
Maksuton koulutus järjestetään yhteistyössä MAOL ry:n kanssa Tapiolan lukiossa. Lisätietoja ja ilmoittautuminen myöhemmin.

MAHTAVAA MATEMATIIKKAA – PÄIVÄ 5.11.2020

Ensi vuonna järjestetään ensimmäistä kertaa valtakunnallinen matematiikka-aiheinen teemapäivä. Tavoitteena on innostaa lapsia, nuoria ja perheitä matematiikan pariin samaan aikaan eri paikkakunnilla. Mukana Innokas-verkosto, Insinööriliitto, SciFest, LUMA-verkosto, Harppi-hanke, TFiF, Kehittämiskeskus Opinkirjo.