Close menu
Close menu

Tunnistaudu

Kirjaudu

Etkö ole vielä jäsen?

Liity jäseneksi
Etusivu / Koulutukset / Kokeellisuus fysiikassa ja kemiassa, 9.12. Helsinki

Kokeellisuus fysiikassa ja kemiassa, 9.12. Helsinki

Hanke tarjoaa ajankohtaista täydennyskoulutusta fysiikan ja kemian aineenopettajille kokeellisuuden hyödyntämisestä sekä peruskoulussa että lukiossa. Opettajat saavat lisää varmuutta kokeellisen työskentelyn toteuttamiseen osana opetussuunnitelman mukaista ja opiskelijoille kiinnostavaa opetusta.

Koulutukset järjestetään työpajamuotoisina lähikoulutuksina: opettajat pääsevät itse kokeilemaan kouluttajien valitsemia ja valmistelemia kokeellisia tutkimuksia. Koulutuksissa keskustellaan myös kokeellisen työskentelyn pedagogiikasta ja tutkimusten eri vaiheiden yhteyksistä fysiikan ja kemian käsitteiden oppimiseen, käsitteenmuodostumiseen ja opiskeltavaan teoriaan.

Hankkeen tiimoilta järjestetään neljää erilaista koulutusta (kukin kestoltaan 3 h): fysiikka peruskoulussa, fysiikka lukiossa, kemia peruskoulussa ja kemia lukiossa.

Lukion fysiikan työpajassa keskitytään LOPS21 fysiikan moduulien mainittuihin keskeisten sisältöjen mittauksiin ja kokeisiin. Työpajassa harjoitellaan keskeisten mittausten tekemistä sekä jaetaan niihin valmiita työohjeita ja -pohjia.

Peruskoulun fysiikan työpajassa keskitytään ääneen, valoon, liikkeeseen ja voimaan sekä sähköön ja magnetismiin liittyviin tutkimuksiin ja demonstraatioihin. Halutessasi voit myös kertoa tai esittää pajassa jonkin oman hyväksi havaitsemasi oppilastyön tai demonstraation.

Kemian tarkemmat sisällöt tulossa.

Koulutukset alkavat loppusyksystä 2023 ja jatkuvat 2024. Koulutukset järjestetään lähikoulutuksina ympäsi Suomea.

Mukaan tähän OPH:n rahoittamaan täydennyskoulutukseen ovat tervetulleita kaikki opetustoimessa työskentelevät fysiikan/kemian opettajat.

Tulossa olevat koulutukset

Yläkoulun kemia: Ke 29.11. Helsinki, Koulutus peruttu. Kemian koulutusta tulossa pääkaupunkiseudulla kevään 2024 aikana.

Lukion fysiikka: La 9.12. Helsinki, Alppilan lukio, klo 10-13. Ilmoittautuminen tällä lomakkeella. Vain muutamia paikkoja jäljellä!

Osallistujat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, enintään 20 osallistujaa.