Close menu
Close menu

Tunnistaudu

Kirjaudu

Etkö ole vielä jäsen?

Liity jäseneksi
Etusivu / Koulutukset / Korkeakouluyhteistyön toteuttaminen lukion ja opettajan resurssien mukaisesti 7.11. (jäsenkoulutus)

Korkeakouluyhteistyön toteuttaminen lukion ja opettajan resurssien mukaisesti 7.11. (jäsenkoulutus)

Uudistuneeseen lukion opetussuunnitelmaan on kirjoitettu yhteistyö korkeakoulujen kanssa. Resurssit, lukion sijainti ja aikapula saattavat kuitenkin tuntua mahdottomilta sen toteutukselle. Yleinen käsitys yhteistyöstä ovat matkat yliopistolle ja yliopistokurssit, mutta nämä ovat mahdollisia vain harvoille lukioille. Myös korkeakoulujen rajalliset resurssit tulevat esteeksi. Tässä työpajassa keskitytään nimenomaisesti näihin kysymyksiin ja löydetään ratkaisuja.

Ti 7.11. klo 16-18, etäkoulutus

Luentokalvot luettavissa MAOLin materiaalipankissa (vain jäsenille)

Työpajan keskiöön nostetaan ketteriä ja vähän aikaa vieviä tapoja, jotka ovat mahdollisia kaikille opettajille, maantieteellisestä sijainnista huolimatta. Uudeksi näkökulmaksi otetaan, miten korkeakoulujen helposti saavutettavat sisällöt tai tutkimus tukevat opettajan työtä didaktisina työkaluina. Opettajalle on tärkeää strukturoida työkalut oman opetuksen mukaisiksi ja käyttää niitä silloin kun niille on tarvetta.

Korkeakouluyhteistyön tarkkoja toteutustapoja ei ole tarkoituksella määritelty lukion opetussuunnitelmassa. Tämä antaa opettajalle vapaat kädet ja luovuuden kokeilla erilaisia, itselle ja opiskelijoille sopivia työtapoja.

Kouluttajana toimii Aalto-yliopiston Veli-Matti Ikävalko, joka on tehnyt yli kymmenen vuotta korkeakouluyhteistyötä koulujen ja lukioiden kanssa. Hän on myös ollut mukana kemian lukion opetussuunnitelman laadinnassa ja sitä kautta omaa käsityksen mielekkäistä LOPS:in soveltamistavoista. Ennen yliopistouraa Ikävalko toimi kemian ja matematiikan opettajana. Hänen väitöskirjan aiheena oli toiminnalliset opintokäynnit yliopiston tiedeluokkaan.

Etäkoulutukseen ovat tervetulleita MAOL ry:n jäsenet.