Close menu
Close menu

Tunnistaudu

Kirjaudu

Etkö ole vielä jäsen?

Liity jäseneksi
Etusivu / MAOLin mentoritoiminta

Haluatko uutta näkökulmaa työhösi? Kaipaatko kokeneemman kollegan neuvoja tai tukea? Kaipaatko kouluarjen kiireen keskelle rauhoittumista oleellisten kysymysten äärelle? MAOLin 2020 alkaneen mentoritoiminnan tarkoituksena on tukea uran alkuvaiheessa tai muuten uuden edessä olevia opettajia.

Mentorointi on tukea ja ohjausta, jota kokeneempi työntekijä antaa työuransa alussa olevalle työtoverille tai kollegalle. Mentoroinnin tavoitteena on tukea ja vahvistaa työuraansa aloittelevan ammattilaisen osaamista sekä sitoutumista työhönsä ja työyhteisöönsä. Mentoriksi ryhtyminen perustuu vapaaehtoisuuteen: lähtökohtina ovat valmius ja tahto jakaa omaa osaamista toisen kanssa. Mentorina oleminen edellyttää koulutuksen ja kokemuksen avulla muodostunutta tietämystä sekä valmiuksia yhteistyöhön, tiimissä toimimiseen ja verkostojen luomiseen. Mentoroinnin toteutus sovitaan tapauskohtaisesti. Tapaamiset ovat luonnollisesti luottamuksellisia.

Haluaisitko itsellesi mentorin, tai toimia mentorina muille? Ota yhteyttä viestintä- ja toimistoassistentti Aino Haavistoon, aino.haavisto@maol.fi

Kerro viestissäsi lyhyesti:
– oletko kiinnostunut toimimaan mentorina vai haluaisitko itsellesi mentorin
– millä kouluasteella opetat, mitä aineita opetat
– kauanko olet toiminut opettajana
– mitä toivot saavasi MAOLin mentoritoiminnalta

Aino tarkastaa, että jäsenyytesi on voimassa ja välittää sen jälkeen tietosi eteenpäin mentoritoimintaa koordinoivalle puheenjohtaja Tarja Ylivuorelle. Tarja ottaa yhteyttä, kun sinulle löytyy mentoripari sekä tiedottaa mentoritoiminnassa mukana oleville suunnatuista tilaisuuksista.

Voit lukea kokemuksia MAOLin mentoritoiminnasta Dimension artikkelista Mentoritoiminnan aloitus (6.4.2021) sekä Opettaja-lehdestä 2/2023