Close menu
Close menu

Tunnistaudu

Kirjaudu

Etkö ole vielä jäsen?

Liity jäseneksi
Etusivu / Ajankohtaista / Vuoden 2022 matemaattisten aineiden opettaja Maarit Savolainen on toimelias soveltavan matematiikan kehittäjä

Vuoden 2022 matemaattisten aineiden opettaja Maarit Savolainen on toimelias soveltavan matematiikan kehittäjä

Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOL ry on valinnut vuoden 2022 matemaattisten aineiden opettajaksi Maarit Savolaisen Puolalan yläkoulusta Turusta.

Maarit Savolainen on matematiikan ja tietotekniikan opettaja, joka on koko opetusuransa kehittänyt soveltavaa matematiikan opetusta yläkouluun. Yhtenä keskeisenä tavoitteena Maaritilla on ollut TVT-välineiden käytön lisääminen matematiikassa.

– Maarit Savolaisen toiminta ei rajoitu pelkästään omaan kouluun, vaan hän on ollut toteuttamassa koko Suomen mittakaavan soveltavan matematiikan hankkeita sekä työpajoja niin opettajille kuin oppilaillekin, kertoo MAOL ry:n varapuheenjohtaja Riitta Salmenoja.

Maarit Savolainen on innostanut muita matemaattisten aineiden opettajia kokeilemaan ja kehittämään soveltavaa matematiikan opetusta arkielämästä löytyvin esimerkein. Maaritin pitämät koulutukset TVT-taidoista, peleistä ja pulmista matematiikassa ovat olleet erittäin suosittuja ja saaneet osallistujilta kiitosta. Parina viimeisimpänä vuonna hän on kehittänyt yläkoulun matematiikkaan liittyviä pakopelejä edullisin välinein sekä pelejä, joita voi toteuttaa luokassa fyysisesti tai etänä tietokoneella.

MAOL kiittää ja onnittelee vuoden opettajaa!

Lisätietoja:
Tarja Ylivuori, MAOL ry:n hallituksen puheenjohtaja, 040 0187 827, tarja.ylivuori@maol.fi
Riitta Salmenoja, MAOL ry:n hallituksen varapuheenjohtaja, 040 1564 878, riitta.salmenoja@maol.fi
Maarit Savolainen, maarit.savolainen@turku.fi

Valokuva Maarit Savolaisesta MAOLin standaarin ja keltaisen kukkakimpun kera