Close menu
Close menu

Tunnistaudu

Kirjaudu

Etkö ole vielä jäsen?

Liity jäseneksi
Etusivu / Ajankohtaista / Educassa esiteltiin tukiopetusmateriaaleja

Educassa esiteltiin tukiopetusmateriaaleja

MAOL ja Turun yliopisto jatkavat yhteistyötä matematiikan tukiopetushankkeissaan. Vuoden sisään valmistuu kaksi erilaista tuen materiaalia erityisesti yläkoululaisten ja toisen asteen opiskelijoiden matematiikan taitojen vahvistamiseen:

  • MAOLin peruskoulumatematiikan ydinsisältöjä kertaavat matikkatreenit
  • Turun yliopiston numerotaitoisuutta kehittävät TRILA-salkut

MAOLin MAOL2-oppimisalustan matikkatreenit harjoituttavat peruskoulumatematiikan ydinasioita. Materiaali sopii tukiopetukseen, eriyttämiseen ja yläkoulun/toisen asteen alkuun matematiikan ydintaitojen kertaukseen.

Ensimmäiset monisteet ovat jo testauksessa, ja syksyllä pääsevät MAOL2-alustaa käyttävät oppilaat harjoittelemaan Lukukäsitettä ja Murtolukuja sähköisestikin.

Muistathan, että MAOLin jäsenet voivat kirjautua MAOL2-alustalle ilmaiseksi – käy tutustumassa oppimisalustan sisältöön!

Educa-messuilla Arto Kortelainen ja Juhani Kolu Turun yliopistolta kertoivat täydelle luentosalille numerotaitoisuudesta ja siihen liittyvästä taitotasotaulukosta. Numerotaitoisuus tarkoittaa kykyä ymmärtää ja käyttää numeroita eli osata toimia matemaattisten käsitteiden kanssa.

Juhani Kolu ja Arto Kortelainen puhumassa Educassa

Turun yliopiston Ville-alustalle tulevat OTuS-salkut ovat oppimispolkuja, joita etenemällä oppija kehittää nimenomaan numerotaitoisuuttaan. Voit ilmoittautua TRILA-opettajaksi, jos haluat testata salkkuja jo nyt.

Turun yliopistolla ollaan valmiina vastaamaan oppimiseen ja opettamiseen liittyviin kysymyksiin. Esitä kysymyksesi ja jos löydämme aiheesta tutkimustietoa, niin julkaisemme vastauksen Turun yliopiston blogissa ja MAOLin sivuilla. Kerro täällä, mihin kysymyksiin kaipaat vastauksia.

Ensimmäisenä tutkijoilta kysyttiin, miten tietokoneella työskentely vaikuttaa matematiikan oppimiseen. Vastauksen voit lukea täältä.

Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö tukee näitä matematiikan tukiopetushankkeita. Lue lisää:

MAOL ja

Turun yliopisto