Close menu
Close menu

Tunnistaudu

Kirjaudu

Etkö ole vielä jäsen?

Liity jäseneksi
Etusivu / Materiaalit / Ohjelmointi MAA11-moduulissa

Ohjelmointi MAA11-moduulissa

Ohjelmointitehtäväsarjat ja tukimateriaalia opettajalle. Tämä materiaali on tuotettu Oh­jel­moin­ti lu­kion ma­te­ma­tii­kas­sa, mi­tä opet­taa opin­to­jak­sos­sa MAA11 -hankkeessa 2021-2022 Opetushallituksen rahoituksella.

Ohjelmointitehtävät Tie koodariksi -sivustolla
Tie Koodariksi -tehtävät ovat automaattisesti tarkistuvia ja sopivat suoraan koulussa käytettäväksi. Näiden Python-ohjelmointitehtävien ratkominen ei vaadi minkään ohjelmien asentamista koneelle, vaan ympäristö on täysin selainpohjainen.

Ohjelmointitehtävät löytyvät ruotsiksi täältä.

Koulutuksissa käytetyt luentokalvot sekä muu opettajille suunnattu tukimateriaali löytyy sivupalkin valikosta.

Hankkeen koulutusten aikataulu ja tiedot löytyvät täältä.

teksti Ohjelmointi lukion matematiikassa, MAOL, OPH rahoittaa. Oh­jel­moin­ti lu­kion ma­te­ma­tii­kas­sa mi­tä opet­taa opin­to­jak­sos­sa MAA11.

Hankekoulutuksen tarkoitus oli tarjota opettajille johdatus lukiomatematiikan ohjelmointiin. Koulutus toteutettiin yhden päivän etäopetuksena (6*45 min) tai jatkokurssien osalta 3 h etäopetuksena. Koulutuksen jälkeen osallistujilla on valmiudet syventää osaamistaan ohjelmoinnissa ja mahdollisuus opettaa paremmin ohjelmointia osana matematiikan opintoja myös lukiossa. Koulutusten sisällöt olivat:

Perusteet
Ryhmässä lähdetään liikkeelle ohjelmointiympäristön asennuksesta ja Python-ohjelmointikielen peruskomennoista (muuttujat, tietotyypit, ehtolauseet jne. ) Valitse tämä ryhmä, jos kaipaat vinkkejä, mistä voisit aloittaa ja mitä opiskelijoiden kanssa voisi oppitunneilla kokeilla.

Perusteiden jatko
Ryhmä erityisesti Perusteet-koulutuksen käyneille, jotka haluavat syventää taitojaan. Myös muulla tavalla hankitut Python-ohjelmoinnin alkeet tarjoavat hyvän pohjan koulutukselle. Koulutuksessa kerrataan silmukoiden käyttö ja opitaan uutena asiana funktiot ja listat. Lisäksi käsitellään esimerkkejä ohjelmointiin liittyvistä yo-tehtävistä.

Edistyneemmät
Ryhmä niille, jotka ovat ohjelmoineet viime aikoina itsenäisesti tai vaikkapa opettaneet ohjelmointia lukiossa tai muulla kouluasteella. Painopiste on perusryhmää enemmän pedagogisissa ratkaisuissa.