Close menu
Close menu

Tunnistaudu

Kirjaudu

Etkö ole vielä jäsen?

Liity jäseneksi
Etusivu / Ajankohtaista / Mikä nimeksi MAOLin uudelle tukiopetusmateriaalille?

Mikä nimeksi MAOLin uudelle tukiopetusmateriaalille?

Vuosi sitten MAOL pyysi teiltä kolmevuotisen TOMA-tukiopetushankkeen aluksi vinkkejä ja ohjeita siihen, millaista tuen materiaalia haluatte heikkojen oppilaiden tueksi. Saimme selkeät suuntaviivat ja nyt materiaali on jo ohjelmoinnin testauksessa!

Kunhan pienet kauneusvirheet saadaan korjattua, pääsevät ensimmäiset opettajat ja oppilaat testaamaan materiaalia – uskoisimme, että jo tänä keväänä. Näillä näkymin ensimmäinen testattava setti on Murtoluvut.

Samaan aikaan perussetin kanssa kehitämme alkukartoitusta 7-luokan oppilaiden matemaattisten taitojen kartoittamiseksi. Uudistamme myös toisen asteen kehuttuja alkukartoituksia niin, että alkukartoituksen tulosten perusteella oppilas ohjautuu paremmin uuden tukiopetusmateriaalin harjoituksiin.

Enää meillä onkin vain yksi ongelma: mikä tulee uuden tukiopetusmateriaalin nimeksi?

”Tukiopetusmateriaali” on toki kaikkein selkein nimi materiaalille, jota on tarkoitus käyttää tehostetun tai erityisen tuen oppilaiden taitojen vahvistamiseksi. Mutta tätä materiaalia voidaan käyttää myös koko luokan kanssa kertaavana tai alustavana perusharjoituksena. Oppilaat voivat myös itsenäisesti vahvistaa perustaitojen osaamista vaikka ennen koetta. Olisi hienoa, jos nimi houkuttelisi myös taitavampia oppilaita vahvistamaan osaamistaan.

Julkistammekin nimikilpailun, johon voivat osallistua kaikki opettajat ja oppilaat. Sopivan nimen löydyttyä arvotaan kaikkien osallistuneiden kesken MAOL:n tuotepaketti.

Vastaa nyt nimikyselyyn täällä 31.12. mennessä.