Close menu
Close menu

Tunnistaudu

Kirjaudu

Etkö ole vielä jäsen?

Liity jäseneksi

Yhteenveto

Yhteenveto tunnilla käytävistä komennoista.

Komento Kuvaus
ellipse(x,y,w,h); Komento piirtää ellipsin, jonka keskipiste on (x,y), leveys on w ja korkeus on h. Jos leveys on sama kuin korkeus, niin tuloksena on ympyrä.
rect(x,y,w,h); Komento piirtää suorakulmion, jonka vasemmassa yläreunassa oleva nurkkapiste on (x,y), leveys on w ja korkeus on h. Jos leveys on sama kuin korkeus, niin tuloksena on neliö.
angleMode(DEGREES); Laittaa asetuksen, että kaikki kulmat käsitellään asteina. Jos tätä asetusta ei laiteta, niin kulmat käsitellään radiaaneina.
arc(x,y,w,h,kulma1,kulma2,PIE); Komento piirtää sektorin, jonka keskipiste on (x,y), leveys on w ja korkeus on h. Kulma1 on sektorin alkukulma ja kulma2 on sektorin lopetuskulma. Kulmat alkavat idästä, josta ne kasvavat myötäpäivään.
radians(kulma); Muuttaa kulman radiaaneiksi. Tätä tarvitaan silloin kun ei käytetä angleMode(DEGREES); asetusta,
random(a); Arpoo desimaaliluvun väliltä 0…a.
random(a,b); Arpoo desimaaliluvun väliltä a…b.
round(des_luku); Pyöristää desimaaliluvun kokonaisluvuksi.
mouseX Komento lukee tämän hetkisen hiiren vaaka-koordinaatin arvon. Pienin arvo on 0 ja suurin arvo on sama kuin ikkunan leveys, joka on määritelty createCanvas(leveys,korkeus) komennolla.
mouseY Komento lukee tämän hetkisen hiiren pysty-koordinaatin arvon. Pienin arvo on 0 ja suurin arvo on sama kuin ikkunan korkeus, joka on määritelty createCanvas(leveys,korkeus) komennolla.
pmouseX Komento näyttää edellisen hiiren pysty-koordinaatin arvon.
pmouseY Komento näyttää edellisen hiiren vaaka-koordinaatin arvon.
function mousePressed () {
}
Funktio, joka käynnistetään kun hiiren jotain painiketta on painettu.